banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Αργολίδα: Νέα σχολική χρονιά με σημαντικά κενά στα σχολεία

Η ΕΛΜΕ ζητά άμεση κάλυψη όλων των κενών, μαζικούς διορισμούς και βελτίωση των σχολικών υποδομών.
Εκπαιδευτικοί εκπαιδευτικός ΕΛΜΕ

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με σημαντικά κενά στα σχολεία της Αργολίδας, όπως καταγγέλλει η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Αργολίδας. Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ, τα κενά σε εκπαιδευτικούς σε Γυμνάσια και Λύκεια του νομού ανέρχονται σε 55 και πλέον, ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο είναι χιλιάδες, παρά τους πρόσφατους διορισμούς.

Η ΕΛΜΕ Αργολίδας επισημαίνει ότι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, που αποτελούν σχεδόν το ένα τρίτο του συνόλου, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Παράλληλα, υπογραμμίζει πως η κυβερνητική πολιτική των συγχωνεύσεων τμημάτων και της κατάργησης ολιγομελών τμημάτων για λόγους «εξοικονόμησης» και «εξορθολογισμού» επιδεινώνει την κατάσταση.

Επιπλέον, η νομοθετική ρύθμιση που απαιτεί τα τμήματα δεύτερης ξένης γλώσσας να είναι ίσα σε αριθμό με τα τμήματα γενικής παιδείας, οδηγεί σε υπερπληθυσμένα τμήματα με πάνω από 27 μαθητές, αντίθετα με τον νόμο. Η ΕΛΜΕ ζητά τον διαχωρισμό αυτών των τμημάτων και την προσαρμογή τους στον αριθμό των μαθητών.

Τι ζητά η ΕΛΜΕ Αργολίδας

Η ΕΛΜΕ Αργολίδας διεκδικεί:

  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη των πραγματικών κενών και των μορφωτικών αναγκών των μαθητών.
  • Άμεση κάλυψη όλων των κενών από την κυβέρνηση και δημοσιοποίηση των στοιχείων από την 1η Σεπτεμβρίου.
  • Μείωση του αριθμού μαθητών στις τάξεις και έγκριση των αιτημάτων των Συλλόγων Διδασκόντων για διαχωρισμό τμημάτων.
  • Άμεσα μέτρα για την ασφάλεια και την υγιεινή των σχολικών υποδομών, συμπεριλαμβανομένου του αντισεισμικού ελέγχου και της έκδοσης πιστοποιητικών ασφάλειας και καταλληλότητας.

Η ΕΛΜΕ Αργολίδας τονίζει πως αγωνίζεται για ένα ανθρώπινο και δημιουργικό σχολείο, που θα προσφέρει ποιοτική εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis