banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Ο Κυριάκος Σάμιος με τα «Χνάρια Θεάτρου» στη Νέα Κίο

Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Κυριάκου Σάμιου, «Χνάρια Θεάτρου, Από την άγονη γραμμή στη γόνιμη αποδρομή!»
Παρουσίαση του βιβλίου του Κυριάκου Σάμιου στην Αργώ Νέα Κίος

Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Κυριάκου Σάμιου, «Χνάρια Θεάτρου, Από την άγονη γραμμή στη γόνιμη αποδρομή!» το απόγευμα του Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Κίο.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου, μίλησαν οι Σωτήρης Τσόγκας, Σκηνοθέτης, Ηθοποιός, Συγγραφέας, και η Καλλιόπη Καλποδήμου, φιλόλογος, θεατρολόγος.

Παρουσίαση του βιβλίου του Κυριάκου Σάμιου στην Αργώ Νέα Κίος

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η Ματίνα Γκόγκα, Πρόεδρος του Θεατροδρομίου Ναυπλίου.

Η Γιάννα Βασιλείου, ηθοποιός, η Ελπίδα Κομιάνου, θεατρολόγος, και η Πέγκυ Νόνη, ηθοποιός, ανέγνωσαν αποσπάσματα από τα κείμενα του Κυριάκου Σάμιου.

Παρουσίαση του βιβλίου του Κυριάκου Σάμιου στην Αργώ Νέα Κίος

Ο συγγραφέας

Ο Κυριάκος Σάμιος γεννήθηκε στην Νέα Κίο Αργολίδας το 1954. Σπούδασε στην Αθήνα, στην ΑΣΕΤΕΜ /ΣΕΛΕΤΕ . Εργάστηκε στην Λαϊκή Επιμόρφωση (ΝΕΛΕ Αργολίδας). Συμμετείχε σε βιωματικά θεατρικά εργαστήρια, θεατρικά σεμινάρια επιμόρφωσης επιμορφωτών και σεμινάρια για κοινωνικές ευάλωτες ομάδες.

Η διαδρομή του στον χώρο και στον χρόνο προβάλλεται τόσο επί σκηνής (ηθοποιός και συντονιστής-σκηνοθέτης), αλλά και ως ένας από τα ιδρυτικά μέλη θεατρικών ομάδων όπως: ΕΣΤΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΔΗ.ΘΕ.ΝΑ., ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ – ΘΕΑΤΡΟΔΡΟΜΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ.

Παρουσίαση του βιβλίου του Κυριάκου Σάμιου στην Αργώ Νέα Κίος

Εκ πεποιθήσεως και με ζέση ερωτευμένου υπηρετεί το κοινωνικό θέατρο (Φυλακές, Ρομά, ΚΑΠΗ, πληθυσμιακές ομάδες απομακρυσμένων χωριών). Αθεράπευτα ταξιδευτής παίζει με τις λέξεις και χαράσσει επί χάρτου συναισθήματα σκέψεις ιδέες. Κείμενα του φιλοξενούνται στον περιοδικό τύπο: ΡΩΓΜΗ, ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΛΟΓΟΥ και ΤΕΧΝΗΣ, ΝΑΥΔΕΤΟ.

Συνετέλεσε ραδιοφωνικός παραγωγός εκπομπών λόγου . Συντονίζει και σκηνοθετεί το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ – ΘΕΑΤΡΟΔΡΟΜΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ. Συμμετείχε στην συλλογική έκδοση ΤΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ εκδόσεις Άπαρσις (2020) καθώς και στην σειρά βιβλία για τις φυλακές ΕΓΚΛΕΙΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ, Εκδόσεις Απαρσις, με τον τίτλο ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΕ ΔΥΟ ΠΡΑΞΕΙΣ (2022). Το 2018 χρονολογείται η ποιητική συλλογή ΗΜΙΘΑΝΗ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ (Χειροποίητη έκδοση).

Photos & Videos: anagnostis

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis