banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Ερμιόνη: Ο… κομμωτής με τη φαλτσέτα – Απολογούνται οι δύο 17χρονοι

«Του γιου μου του αρέσει να ξυρίζει άλλους, έκαναν πλάκα», λέει ο πατέρας ενός εκ των δύο 17χρονων που έκλεψαν και ξύρισαν με φαλτσέτα έναν 12χρονο μέσα στο σχολείο τους
Μαθητής σχολείο bullying

«Του γιου μου του αρέσει να ξυρίζει άλλους, ωστόσο κακώς πήρε το ξυράφι στο σχολείο», λέει ο πατέρας ενός εκ των δύο 17χρονων που έκλεψαν και ξύρισαν με φαλτσέτα έναν 12χρονο μέσα στο σχολείο τους στην Ερμιόνη, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δικαιολογήσει την πράξη του παιδιού.

Τι συνέβη στο διάλειμμα

Σύμφωνα με την καταγγελία του 12χρονου, οι δύο μαθητές της Γ’ Λυκείου τον προσέγγισαν στο κυλικείο κατά τη διάρκεια του διαλείμματος και, χωρίς προφανή λόγο, άρχισαν να τον βρίζουν και να τον απειλούν.

Ο ένας από τους δράστες έβγαλε φαλτσέτα, κόλλησε το ξυράφι στο πρόσωπο του 12χρονου και του ξύρισε το μουστάκι, ενώ του αφαίρεσαν και δύο ευρώ που είχε στην τσέπη του.

«Έκαναν πλάκα, απλά παίζανε»

Από την πλευρά του, ο πατέρας του 17χρονου που φέρεται να είχε πάρει τη φαλτσέτα μαζί του στο σχολείο, μιλώντας αποκλειστικά στο newsit.gr, είπε ότι όλα έγιναν στα πλαίσια μια απλής πλάκας και δίνει μια αδιανόητη απάντηση για τη ροή των γεγονότων.

«Του αρέσει πολύ του γιου μου να ξυρίζει τα μουστάκια από άλλους, κακώς βέβαια πήρε μαζί του το ξυράφι στο σχολείο», λέει στο newsit.gr ο πατέρας του μαθητή και συνεχίζοντας, προσθέτει: «Εμένα με κουρεύει πολύ συχνά και όποιος του ζητήσει να του κουρέψει το μουστάκι, το κάνει. Αυτό το παιδί είναι φίλος με τον γιο μου και του ζήτησε ο ίδιος από μόνος του να τον κουρέψει».

Στη συνέχεια, ο πατέρας του 17χρονου που συνελήφθη κι αυτός για παραμέληση ανήλικου, υποστηρίζει ότι «δεν μαλώσανε ποτέ, δεν υπάρχει κάποια σωματική βλάβη, ούτε του έκλεψε ο γιος μου χρήματα, δεν κάνει τέτοια πράγματα. Κακώς έγινε τόσο θέμα, πρέπει να τα προστατεύουμε τα παιδιά και να μη δίνουμε τόση έκταση σε τέτοια γεγονότα. Είναι φίλοι μεταξύ τους, κάνουν παρέα και απλά παίζανε».

Είναι κομμωτής και γι’ αυτό είχε πάνω του τη φαλτσέτα, είπε ο δικηγόρος του 17χρονου.

Τι λέει η πλευρά του θύματος

Η οικογένεια του 12χρονου, μέσω του δικηγόρου της, δήλωσε ότι το παιδί βρίσκεται σε σοκ και δεν παρευρέθηκε στο σχολείο την επόμενη ημέρα.

«Ο 12χρονος μαθητής μέσα στο σχολείο που βρισκόταν, τον προσέγγισαν δύο άτομα από την Γ΄ Λυκείου. Ο ένας από τους δύο τον ακινητοποίησε και ο άλλος κρατούσε μια φαλτσέτα και τον απείλησαν. Στη συνέχεια δοκίμασαν να του κόψουν το μουστάκι και του αφαίρεσαν από την τσέπη του δύο ευρώ με απειλές και βρισιές. Οι κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί κι έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία σε βάρος τους που αφορά τη ληστεία, την απειλή, την εκβίαση και τη σωματική βλάβη».

Την Πέμπτη η απολογία

Οι μαθητές αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες, όπως ληστεία, απειλή, εκβίαση και σωματική βλάβη.

Οι δύο 17χρονοι θα απολογηθούν στον Ανακριτή Ναυπλίου την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, καθώς ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία. Από την ίδια διαδικασία θα περάσουν και οι γονείς τους που έχουν συλληφθεί για παραμέληση ανηλίκου.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis