banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Άγιοι Θεόδωροι: Συλλαλητήριο για τη Motor Oil και το ΝΑΤΟ

Διαμαρτυρία για τα επικίνδυνα ατυχήματα στα διυλιστήρια της Motor Oil και τη χρήση του λιμανιού για ανεφοδιασμό στρατιωτικών δυνάμεων.
motor oil

Εργατικά σωματεία και φορείς της Πελοποννήσου καλούν σε μαζική κινητοποίηση το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στις 18:00 στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, αντιδρώντας έντονα στο πρόσφατο ατύχημα στα διυλιστήρια της Motor Oil. Η διαμαρτυρία αυτή έρχεται ως απάντηση σε μια μακρά σειρά βιομηχανικών ατυχημάτων, τα οποία καταδεικνύουν την ανεπάρκεια μέτρων υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζομένους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι διαμαρτυρόμενοι φορείς, πριν λίγες ημέρες, ένα σοβαρό περιστατικό στα διυλιστήρια της Motor Oil, που παραλίγο να κοστίσει ζωές, προκάλεσε την οργή των σωματείων. Το ατύχημα αυτό ενισχύει την αντίληψη ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι προτάσσουν τα κέρδη έναντι της ασφάλειας των εργαζομένων. Παρά την επικίνδυνη κατάσταση, η εταιρεία έσπευσε να καθησυχάσει τους επενδυτές, δηλώνοντας ότι τα κέρδη της παραμένουν ασφαλισμένα. Είναι ενδεικτικό ότι τα καθαρά κέρδη της Motor Oil για το πρώτο εξάμηνο του 2024 άγγιξαν τα 362 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 31,44% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Αυτό που εξοργίζει τα σωματεία δεν είναι μόνο η απουσία ουσιαστικών μέτρων ασφάλειας, αλλά και η στρατιωτική εμπλοκή της χώρας. Η Motor Oil συμμετέχει στον ανεφοδιασμό αμερικανικών δεξαμενόπλοιων στο λιμάνι των Αγίων Θεοδώρων, τα οποία χρησιμοποιούνται για στρατιωτικές επιχειρήσεις από το Ισραήλ. Η δράση αυτή βαθαίνει την εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια του ΝΑΤΟ, γεγονός που αυξάνει τους κινδύνους για αντίποινα και προδιαγράφει μια πιο επικίνδυνη κατάσταση για τη χώρα.

Οι διαδηλωτές απαιτούν να σταματήσει άμεσα η χρήση του λιμανιού για στρατιωτικούς σκοπούς και ζητούν την εφαρμογή αυστηρών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στα διυλιστήρια. Επισημαίνουν πως τα μέτρα αυτά πρέπει να περιλαμβάνουν τόσο τεχνικά όσο και οργανωτικά μέσα για την προστασία των εργαζομένων και των κατοίκων από βιομηχανικά ατυχήματα μεγάλης έκτασης.

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων, αγροτικών συλλόγων, ενώσεων επαγγελματιών, εκπαιδευτικών φορέων, καθώς και πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων από όλη την Πελοπόννησο.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis