banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου συγχαίρει τους νέους θεατρολόγους

462 νέες θέσεις Θεατρικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση – Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου υπογραμμίζει τη σημασία της απόφασης για την αναβάθμιση της θεατρικής παιδείας στην Ελλάδα
Θεατρικών Σπουδών Ναύπλιο

Η δημιουργία 462 νέων μόνιμων οργανικών θέσεων για την ειδικότητα ΠΕ 91.01 Θεατρικής Αγωγής στην πρωτοβάθμια γενική και ειδική εκπαίδευση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της θεατρικής παιδείας στη χώρα μας. Η απόφαση αυτή από το Υπουργείο Παιδείας, σε συνδυασμό με τον διορισμό 319 νέων θεατρολόγων, δημιουργεί ένα κλίμα αισιοδοξίας για την αναβάθμιση της τέχνης του θεάτρου στα σχολεία.

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου χαιρέτισε θερμά αυτήν την εξέλιξη, συγχαίροντας τους αποφοίτους του που μόλις ανέλαβαν τα πρώτα τους διδακτικά καθήκοντα. Σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα τονίζει την ανάγκη ενίσχυσης της θεατρικής αγωγής στα σχολεία ως ένα μέσο καλλιέργειας της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης των μαθητών.

Η συμβολή της θεατρικής εκπαίδευσης στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών είναι αδιαμφισβήτητη. Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εκπαιδεύει θεατρολόγους με υψηλά ακαδημαϊκά κριτήρια, που θα συμβάλουν ενεργά στην καλλιέργεια της θεατρικής παιδείας στη χώρα μας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis