banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Απογείωση για το σουβλάκι: Το πιτόγυρο θα φθάσει τα 4,50 ευρώ

Ανατιμήσεις σε κρέας, λαχανικά και λειτουργικά έξοδα εκτοξεύουν τις τιμές, με το σουβλάκι να ακολουθεί την ανοδική πορεία.

|

Χρόνος ανάγνωσης

|

Σουβλάκια σουβλάκι πιτόγυρο

Οι Έλληνες παρακολουθούν με ανησυχία το αυξανόμενο κόστος βασικών προϊόντων, καθώς η ακρίβεια χτυπά και τα πιο δημοφιλή αγαθά. Οι τιμές στο αγαπημένο σουβλάκι, που θεωρείται σύμβολο της ελληνικής κουζίνας, βρίσκονται σε συνεχή άνοδο, κυρίως λόγω της αυξημένης τιμής των πρώτων υλών και του κόστους λειτουργίας (ρεύμα, ενοίκια).

Ήδη σε τουριστικές περιοχές, όπως το Ναύπλιο, η τιμή του τυλιχτού σε ορισμένες περιπτώσεις έχει φθάσει τα 4 ευρώ.

Θα φθάσει στα 4,50 ευρώ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, το κόστος του σουβλακιού αναμένεται να φτάσει τα 4,50 ευρώ σε πολλές περιοχές της Αττικής πριν τα Χριστούγεννα. Η νέα τιμή έρχεται ως συνέπεια των αυξήσεων στις τιμές των κρεάτων, των λαχανικών, αλλά και του γενικού λειτουργικού κόστους που πλήττει τα καταστήματα.

Ακόμα και σε λαϊκές περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά, οι καταναλωτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέες αυξήσεις. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου ψητοπωλών Αττικής, η μέση τιμή του τυλιχτού αναμένεται να διαμορφωθεί ως εξής:

  • Πειραιάς: 4,00 ευρώ
  • Καλλιθέα: 3,90 ευρώ
  • Αιγάλεω: 3,80 ευρώ
  • Βόρεια & Νότια Προάστια: 4,50 ευρώ

Ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες

Η ραγδαία αύξηση στις τιμές του κρέατος και των λαχανικών έχει οδηγήσει σε σημαντικές ανατιμήσεις στο σύνολο της εστίασης. Για παράδειγμα, η τιμή του ελληνικού μοσχαρίσιου κρέατος χωρίς κόκκαλο αγγίζει τα 12,98 ευρώ/κιλό, ενώ το χοιρινό κοστίζει πλέον 5,80 ευρώ/κιλό. Ακόμη και το πιο οικονομικό κομμάτι κρέατος, όπως ο κιμάς εισαγωγής, κοστίζει 7,98 ευρώ/κιλό.

Οι αυξήσεις δεν περιορίζονται μόνο στο κρέας. Η τιμή της ντομάτας κυμαίνεται πλέον μεταξύ 1,70 και 2 ευρώ/κιλό, ενώ τα αγγούρια κυμαίνονται από 0,70 έως 1 ευρώ/κιλό. Οι πατάτες και τα κρεμμύδια έχουν επίσης αυξηθεί, με το κόστος τους να φτάνει το 1 ευρώ/κιλό.

Η αγορά δεν αναμένεται να σταθεροποιηθεί σύντομα, με τους ειδικούς να προβλέπουν περαιτέρω αυξήσεις το επόμενο διάστημα. Οι καταναλωτές καλούνται να προετοιμαστούν για νέα οικονομικά πλήγματα, καθώς τα βασικά αγαθά συνεχίζουν να γίνονται πιο ακριβά.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis