banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Ιδρύεται Α’ Λυκείου στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδας με Κοινή Υπουργική Απόφαση

Η υλοποίηση της απόφασης θα ξεκινήσει με την έναρξη του τρέχοντος σχολικού έτους
Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδας

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τεύχος 5191(Β)/13-9-2024, αναρτήθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, και Υποδομών και Μεταφορών, η οποία εγκρίνει την ίδρυση Α’ Λυκειακής Τάξης στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδας από το τρέχον σχολικό έτος.

Αυτή η απόφαση σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης στην περιοχή, προσφέροντας στους μαθητές της Αργολίδας την ευκαιρία να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ένα περιβάλλον που συνδυάζει τη γενική εκπαίδευση με την ειδική καλλιτεχνική κατεύθυνση. Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδας, το οποίο ήδη παρέχει πρόγραμμα σπουδών με έμφαση στις τέχνες, θα επεκτείνει το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα για να περιλάβει και την Α’ Λυκειακή Τάξη, προσφέροντας έτσι μία ολοκληρωμένη καλλιτεχνική εκπαίδευση σε υψηλότερο επίπεδο.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να συμβάλει στην ανάπτυξη της καλλιτεχνικής παιδείας στην περιοχή, ενισχύοντας τις δυνατότητες των νέων καλλιτεχνών και δημιουργών και προάγοντας την πολιτιστική ανάπτυξη της Αργολίδας.

Η υλοποίηση της απόφασης θα ξεκινήσει με την έναρξη του τρέχοντος σχολικού έτους, προσφέροντας στους μαθητές της Αργολίδας μία νέα προοπτική για την ακαδημαϊκή και καλλιτεχνική τους ανάπτυξη.

Για την ίδρυση της Α’ Λυκείου, ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αναρτήθηκε στο 5191(Β)/13-9-2024 τεύχος της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών· Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού· και Υποδομών και Μεταφορών για την ίδρυση από το τρέχον σχολικό έτος Α’ Λυκειακής Τάξης στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδας.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη που ενισχύει ουσιαστικά το Σχολείο καθώς επιτρέπει στα παιδιά που τελειώνουν το Γυμνάσιο να συνεχίσουν ομαλά τις σπουδές τους».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis