banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Παρουσίαση μελέτης χωρικής ανάπτυξης για το Δήμο Άργους Μυκηνών

Μαλτέζος: Στόχος του υπό σύνταξη ΤΠΣ είναι να βάλει τάξη στο χώρο, ν’ ανταποκρίνεται στις πραγματικές συνθήκες και αναπτυξιακές δυνατότητες του Δήμου Άργους-Μυκηνών
parousiasi poleodomikou sxediou

Πραγματοποιήθηκε χθές Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, η πρώτη παρουσίαση και δημοσιοποίηση των αρχικών πορισμάτων της μελέτης και των προτεινόμενων σεναρίων χωρικής ανάπτυξης του Δήμου Άργους Μυκηνών που προβλέπει επιγραμματικά:

1) Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν νομίμως και βρίσκονται σε περιοχές που η χρήση τους είναι διαφορετική με την δραστηριότητας τους να παραμένουν στη θέση τους και να μην μπαίνουν σε διαδικασία μετεγκατάστασης.

2) Οριοθέτηση των παραλιακών οικισμών Τημενίου και Αλμυρού σε συνδυασμό με την πρόταση δημιουργίας οδού παράκαμψης του παραλιακού μετώπου.

3) Πολεοδόμηση του Κουτσοποδίου

4) Πολεοδόμηση των Μυκηνών με ταυτόχρονη ανάπλαση του οικισμού προκειμένου να υποστηριχθεί ο ρόλος του ως πύλη του Αρχαιολογικού χώρου.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος ανέφερε:
“Στόχος του υπό σύνταξη ΤΠΣ είναι να βάλει τάξη στο χώρο, ν’ ανταποκρίνεται στις πραγματικές συνθήκες και αναπτυξιακές δυνατότητες του Δήμου Άργους-Μυκηνών.
Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της ασφάλειας θα πρέπει να διαμορφώσουμε την πλέον αποδεκτή και βιώσιμη πρόταση χωρικής οργάνωσης και ανάπτυξης που θα μας ακολουθεί τα επόμενα χρόνια.
Στην παρούσα φάση της μελέτης ως Δήμος έχουμε γνωμοδοτικό και συμβουλευτικό ρόλο.
Έχουμε μεταφέρει όμως τις απόψεις μας στη μελετητική ομάδα και με μεγάλη χαρά βλέπουμε πως λαμβάνονται υπόψιν και μελετώνται.
Με ιδιαίτερη χαρά ακούσαμε την πρόταση των μελετητών για τις επιχειρήσεις που νομίμως λειτουργούν και βρίσκονται σε περιοχές που η χρήση τους είναι διαφορετική με την δραστηριότητά τους να παραμένουν στη θέση τους και να μην μπαίνουν στη διαδικασία μετεγκατάστασης. Αυτό λύνει το πάγιο αίτημα των επιχειρήσεων που λειτουργούσαν νόμιμα πριν την θεσμοθέτηση των ΖΟΕ.
Πολύ σημαντική επίσης είναι η πρόβλεψη για την οριοθέτηση των παραλιακών οικισμών Τημενίου και Αλμυρού σε συνδυασμό με την πρόταση δημιουργίας οδού παράκαμψης του παραλιακού μετώπου.
Οι πολεοδομήσεις του Κουτσοποδίου και των Μυκηνών με ταυτόχρονη ανάπλαση του οικισμού προκειμένου να υποστηριχθεί ο ρόλος τους ως πύλη του Αρχαιολογικού χώρου και χώρος αναψυχής των επισκεπτών σε συνδυασμό με την ανάπλαση της περιοχής του Σ/Σ : Άργους, Μυκηνών και Μύλων σε συνεργασία με την ΓΑΙΑΟΣΕ είναι επίσης πολύ σημαντικά.
Σε κάθε περίπτωση θα παρακολουθήσουμε από κοντά την εξέλιξη της μελέτης και θα παρεμβαίνουμε σε κάθε στάδιο της.
Η επίσημη πλατφόρμα σχολιασμού του Υπουργείου θα μείνει ανοιχτή για πέντε ημέρες αλλά εμείς θα συνεχίσουμε την συνεργασία με όλους τους ενδιαφερόμενους για την επίλυση τυχόν προβλημάτων που θα επισημανθούν.
Άλλωστε στην επόμενη φάση της μελέτης που θα συγκεκριμενοποιηθούν όλα αυτά για τα οποία σήμερα μπήκε το πλαίσιο θα κληθούμε να γνωμοδοτήσουμε και να εγκρίνουμε τα
οριστικά κείμενα και σχέδια”.

poleodomiko sxedio

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis