banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στο Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος

Συμμετείχε με 8 τελειόφοιτους προπτυχιακές/ούς και μεταπτυχιακές/ούς φοιτήτριες και φοιτητές στη συνάντηση του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος  2024
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο Ναύπλιο

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, συνεχίζοντας μία παράδοση καλλιτεχνικής εκπαίδευσης πάνω στo αρχαίο δράμα που ξεκίνησε το 2016 με την ίδρυση από κοινού με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου του Διεθνούς Θερινού Σχολείου Αρχαίου Δράματος «Λύκειο Επιδαύρου», συμμετείχε με 8 τελειόφοιτους προπτυχιακές/ούς και μεταπτυχιακές/ούς φοιτήτριες και φοιτητές στη συνάντηση του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος  2024.

Την συνάντηση  πραγματοποίησε το Θεσσαλικό Θέατρο στη Λάρισα την περίοδο 5-10 Σεπτεμβρίου 2024 υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή Ορέστη Τάτση, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και στο πλαίσιο της ειδικής Προγραμματικής Σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού. Υπεύθυνοι διδάσκοντες ήταν ο Καθηγητής και Κοσμήτορας  Γιάννης Λεοντάρης και η Δρ. Χριστίνα Ζώνιου, μέλος ΕΕΠ του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών.

«Προσεγγίσεις του αρχέτυπου μύθου» ήταν το θέμα της φετινής συνάντησης, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν στους χώρους του Θεσσαλικού Θεάτρου και στο Β΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας εντατικά εργαστήρια υποκριτικής, κίνησης και φωνής καθώς και διαλέξεις και ξεναγήσεις με σπουδαίους δασκάλους όπως ο Κώστας Τσιάνος, η Ελένη Μποζά, η Ρηνιώ Κυριαζή, η Πωλίνα Κρεμαστά, η Δέσποινα Γεωργακοπούλου, ο Γιάγκος Ανδρεάδης και ο Αλέξανδρος Σχισμένος.

Σκοπός της διοργάνωσης ήταν η έρευνα του βιωματικού υλικού ως βασικού εργαλείου δημιουργίας πρωτότυπης δραματουργίας και της σημειολογίας του αρχαίου μύθου μέσα από τις μεταγραφές του αρχαίου δράματος, εξετάζοντας σύγχρονα θέματα, όπως η κλιματική αλλαγή και η μετακίνηση πληθυσμών, με στόχο την εν δυνάμει δημιουργία πρωτότυπων κειμένων. Τα κείμενα που χρησιμοποιήθηκαν ως υλικό στα εργαστήρια και τις διαλέξεις ήταν η Μήδεια του Ευριπίδη και η Αντιγόνη του Σοφοκλή, καθώς και οι σύγχρονες μεταγραφές της παγκόσμιας δραματουργίας.

Υπεύθυνη της άψογης διοργάνωσης ήταν η τελειόφοιτη μεταπτυχιακή φοιτήτρια του ΤΘΣ Ειρήνη Γκότση.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis