banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Ναύπλιο: Ένταση στη ΔΕΥΑΝ. Λιποθύμησε υπάλληλος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Στάση εργασίας των εργαζομένων – Πολιτικές διαστάσεις δίνει η αντιπολίτευση
ΔΕΥΑΝ

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε υπάλληλος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ναυπλίου που λιποθύμησε μετά από ένταση που δημιουργήθηκε στο χώρο εργασίας.

Ο υπάλληλος σύμφωνα με πληροφορίες έχασε τις αισθήσεις του. Να σημειωθεί ότι παρά την σοβαρότητα του θέματος δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής κάποια σχετική ανακοίνωση από τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης, ενώ αντιθέτως σηκώνει ψηλά το θέμα η αντιπολίτευση του δήμου Ναυπλιέων.

Εντωμεταξύ, οι υπάλληλοι προχώρησαν σε στάση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για όσα συνέβησαν και σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΝ αναφέρεται ότι θα επαναληφθεί η στάση διαμαρτυρίας και αύριο: «Ανακοινώνεται ότι αύριο Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024 και από 7:30π.μ. έως 11:30π.μ. η Δ.Ε.Υ.Α. Ναυπλιέων θα παραμείνει κλειστή λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων κατόπιν Απόφασης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης .

Ζοφερή εικόνα για τις υπηρεσίες του Δήμου

Όλα αυτά παίρνουν και πολιτικές διαστάσεις με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ναυπλία Ενωμένη» Δημήτρη Παπαδημόπουλο, να μιλά περί ζοφερής εικόνας για τις υπηρεσίες του Δήμου:

«Γινόμαστε αποδέκτες πληροφοριών τραγικών γεγονότων τα οποία συνέβησαν στα γραφεία της ΔΕΥΑΝ. Τα νέα διαχέονται στην πόλη και δημιουργούν μια ζοφερή εικόνα για τις υπηρεσίες του Δήμου Ναυπλιέων και την πλειοψηφούσα στο Δήμο παράταξη.

Την παράταξή μας «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» και εμένα προσωπικά μας ενδιαφέρει η εύρυθμη λειτουργία των Δημοτικών Υπηρεσιών και ο σεβασμός στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Καλώ τον κ. Δήμαρχο να ενημερώσει το Ναυπλιακό λαό, τί συνέβη στην πραγματικότητα και να λάβει μέτρα ώστε οι υπηρεσίες να συνεχίσουν να λειτουργούν. Η συνεχιζόμενη σιωπή και η ολιγωρία οξύνουν και δεν λύνουν τα προβλήματα».

Επίσης με ανακοίνωση του ο επικεφαλής της παράταξης “Νέα Εποχή” Κωνσταντίνος Μάκαρης δήλωσε τα εξής: “Σήμερα γίναμε μάρτυρες ενός τραγικού γεγονότος στη ΔΕΥΑ Ναυπλίου το οποίο καταδεικνύει την έλλειψη διοίκησης στην Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης.

Ως Δημοτική Παράταξη «Νέα Εποχή» είχαμε επισημάνει τα κακώς κείμενα στην ΔΕΥΑΝ θέτοντας ερωτήσεις μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια χωρίς όμως να παίρνουμε απαντήσεις.

Είχαμε εκφράσει επίσης, την ανησυχία μας σε όσα συμβαίνουν στην Επιχείρηση και είχαμε ζητήσει από τον Δήμαρχο κ. Ορφανό να πάρει θέση εμπράκτως, πράγμα το οποίο δεν έκανε. Σήμερα λοιπόν. ο κ. Ορφανός “θερίζει ότι έχει σπείρει”. Απαξίωση της Επιχείρησης από την Διοίκηση και εργαζομένους που δεν μπορούν να συνυπάρξουν με αυτή. Φαίνεται ότι, η πολυσυζητημένη απευθείας ανάθεση των 240.000 ευρώ έχει οδηγήσει στα άκρα την Διοίκηση με τους εργαζόμενους και έχει φέρει στα πρόθυρα της διάλυσης την επιχείρηση. Μίας επιχείρησης που ταλανίζεται από χρόνιες παθογένειες στις οποίες έχει προστεθεί και η “φαγωμάρα” μελών και εργαζομένων. Εμείς ως παράταξη «Νέα Εποχή» και ο επικεφαλής μας Κωνσταντίνος Μάκαρης, καταδικάζουμε απερίφραστα το σημερινό περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Δωρή και ζητούμε από τον Δήμαρχο έστω και σήμερα να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποπέμψει τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ απομακρύνοντάς τον και από το Δημοτικό Συμβούλιο”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis