banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Αργολίδας

Τα προαύλια των σχολείων της Αργολίδας γέμισαν και πάλι με χαρούμενες φωνές, καθώς μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν για τον καθιερωμένο αγιασμό.
agiasmos 1o dimotiko nafplio

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι πάντα μια ημέρα γεμάτη συναισθήματα, προσδοκίες και ενθουσιασμό. Τα προαύλια των σχολείων της Αργολίδας γέμισαν και πάλι με χαρούμενες φωνές, καθώς μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν για τον καθιερωμένο αγιασμό.

Η τελετή σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας νέας εκπαιδευτικής πορείας γεμάτης προκλήσεις και ευκαιρίες. Η πρώτη ημέρα κάθε σχολικής χρονιάς αποτελεί μια σημαντική στιγμή, καθώς θέτει τις βάσεις για την πρόοδο των μαθητών, που καλούνται να κατακτήσουν νέες γνώσεις, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να θέσουν στόχους για το μέλλον.

Παράλληλα, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι να σταθούν δίπλα τους, προσφέροντας στήριξη και καθοδήγηση, ώστε να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και να κατακτήσουν τα όνειρά τους. Η πρώτη αυτή μέρα δεν είναι μόνο η αρχή μιας ακόμα σχολικής χρονιάς, αλλά και η αρχή μιας συναρπαστικής διαδρομής προς την προσωπική και ακαδημαϊκή εξέλιξη των μαθητών.

Δημήτρης Πτώχος: Εμπνέοντας δημιουργικότητα και επιτυχία

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτώχος, επανέλαβε τη δέσμευση για τη δημιουργία ενός σχολείου που εμπνέει και διαμορφώνει ολοκληρωμένους πολίτες:
“Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας για ένα σχολείο που εμπνέει, καθοδηγεί και διαμορφώνει ολοκληρωμένους πολίτες. Το σχολείο είναι η βάση της γνώσης, των αξιών και των σχέσεων που μας συνοδεύουν σε όλη μας τη ζωή. Μαζί, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, ας βάλουμε τα θεμέλια για ένα μέλλον γεμάτο δημιουργία και επιτυχίες. Εύχομαι σε όλους μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία, αισιοδοξία και πρόοδο!”.

Δημήτρης Ορφανός: “Το μέλλον είναι δικό σας!”

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Ορφανός, ο οποίος βρέθηκε στο Γυμνάσιο για να τιμήσει την ημέρα, τόνισε τη σημασία της εκπαίδευσης και της συνεχούς υποστήριξης των μαθητών: “Το πρώτο κουδούνι χτύπησε! Εύχομαι σε όλους τους μαθητές, δασκάλους και καθηγητές να έχουν μια καλή σχολική χρονιά. Καλή δύναμη και στους γονείς, που καθημερινά δίνουν τη μάχη για το καλύτερο μέλλον των παιδιών τους. Αγαπητά μας παιδιά, το μέλλον είναι δικό σας και εμείς είμαστε δίπλα σας, να στηρίζουμε τα όνειρά σας!”

agiasmos gymnasio nafplio
ΦΩΤΟ: Δήμος Ναυπλιέων

Γιάννης Μαλτεζος: Νέες ευκαιρίες για μάθηση και πρόοδο

Με τη σειρά του, ο Γιάννης Μαλτεζος ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς: “Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εκφράζω τις θερμότερες ευχές μου για μια χρονιά γεμάτη υγεία, πρόοδο και δημιουργικότητα. Αγαπητοί μαθητές, είστε οι πρωταγωνιστές αυτής της διαδρομής. Κάθε μέρα σας φέρνει πιο κοντά στη γνώση και την εκπλήρωση των ονείρων σας.”

Τόνισε επίσης τη σημασία της στήριξης των γονέων και της αφοσίωσης των εκπαιδευτικών, που αποτελούν τον θεμέλιο λίθο για μια ποιοτική εκπαίδευση.

agiasmos mousiko sxoleio argolidas
ΦΩΤΟ: Δήμος Άργους – Μυκηνών

Γιάννης Γεωργόπουλος: “Οι μαθητές μας είναι η ελπίδα για το μέλλον”

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος, απευθύνθηκε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ευχόμενος καλή σχολική χρονιά: “Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει για τις μαθήτριες και τους μαθητές της Ερμιονίδας μας! Εσείς, οι μαθητές μας, είστε η δύναμη και η ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο. Μέσα από τη μάθηση και την επιμονή, θα αποκτήσετε τα εφόδια για να χτίσετε το δικό σας μέλλον.”

Αναφέρθηκε επίσης στις πρόσφατες βελτιώσεις που έγιναν στα σχολεία της περιοχής, διαβεβαιώνοντας ότι η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να στηρίζει την εκπαίδευση, παρέχοντας σύγχρονους και ασφαλείς χώρους μάθησης.

Τάσος Χρόνης: “Η Πρωτοχρονιά είναι σήμερα!”

Ο Δήμαρχος Επιδαύρου, Τάσος Χρόνης, σε κλίμα ενθουσιασμού, δήλωσε: “Για τους περισσότερους από εμάς η ‘Πρωτοχρονιά’ είναι σήμερα! Καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες!”

agiasmos lygourio
ΦΩΤΟ: Δήμος Επιδαύρου

Ανδρέας Πουλάς: “Πολυπληθείς τάξεις και προβλήματα για την εκπαιδευτική κοινότητα”

Ο βουλευτής Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς, σχολίασε με ανησυχία την κατάσταση της εκπαίδευσης φέτος, αναφερόμενος στα προβλήματα που προκύπτουν λόγω των κυβερνητικών αποφάσεων:

“Εύχομαι σε όλους τους μαθητές και τους γονείς τους, αλλά και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, καλή, παραγωγική και δημιουργική νέα σχολική χρονιά. Η επιστροφή στο σχολείο είναι μια πολύ σημαντική στιγμή, καθώς σηματοδοτεί την επιστροφή στη γνώση, την εξέλιξη και την πρόοδο. Δυστυχώς, όμως, η πλειοψηφία των μαθητών φέτος θα επιστρέψουν σε ιδιαίτερα πολυπληθείς τάξεις λόγω των ακατανόητων αποφάσεων της κυβέρνησης για συγχωνεύσεις τμημάτων.”

Γιάννης Ανδριανός: “Δουλειά της πολιτείας να εξασφαλίζει ό,τι χρειάζονται τα παιδιά μας”

Ο βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Ανδριανός, ευχήθηκε και αυτός με τη σειρά του καλή σχολική χρονιά και υπογράμμισε τη σημασία της πολιτείας στην υποστήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας:

“Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά στα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς, αλλά και στις οικογένειες των παιδιών που τα στηρίζουν με κάθε τρόπο στις προσπάθειές τους. Σήμερα ξεκινά ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσης, και είναι δουλειά της πολιτείας να διασφαλίζει ότι σ’ αυτό το ταξίδι τα παιδιά μας θα έχουν ό,τι χρειάζονται για να διεκδικήσουν τα όνειρά τους.”

agiasmos lykeio nafplio
ΦΩΤΟ: Γιάννης Ανδριανός

Γιώργος Γαβρήλος: “Το πρώτο κουδούνι σηματοδοτεί νέες ευκαιρίες”

Ο Γιώργος Γαβρήλος πρόσθεσε τη δική του ευχή για την έναρξη της σχολικής χρονιάς:
“Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς χτύπησε και φέτος. Τα σχολεία ξαναγέμισαν με παιδικές φωνές, χαρούμενα πρόσωπα, αγωνία για το άγνωστο και αδημονία για τις νέες προκλήσεις. Εύχομαι το νέο αυτό ταξίδι, για τα παιδιά, να είναι γεμάτο ευκαιρίες για ουσιαστική μόρφωση και για πραγματοποίηση των στόχων και των ονείρων τους. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς καλούνται από σήμερα να συνεργαστούν σαν μια μεγάλη οικογένεια, ώστε να πραγματωθούν οι στόχοι της νέας σχολικής χρονιάς. Σε αυτή την ούτως ή άλλως κοπιώδη προσπάθεια, το Υπουργείο οφείλει να σταθεί, όχι μόνο αρωγός, αλλά και κύριος συντονιστής. Ελπίζουμε φέτος να μην χρειαστεί να αντιδράσει η σχολική κοινότητα για ελλείψεις, και πάλι, σε σχολική ύλη, για καθυστέρηση πλήρωσης θέσεων καθηγητών και δασκάλων, για υποστελέχωση σχολείων και για σοβαρά προβλήματα υποδομών. Η Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την Πολιτεία, αποδεικνύοντας έμπρακτα και συνεχώς πως κάθε μαθητής, σε όποια γωνιά της Ελλάδας και αν πάει σχολείο, έχει την ίδια αξία.”

Σιδέρης Γ. Βασίλειος: Ευχές για δύναμη και δημιουργικότητα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Σιδέρης Γ. Βασίλειος, ευχήθηκε καλή πρόοδο και δύναμη σε μαθητές και εκπαιδευτικούς:
“Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές καλή πρόοδο, υγεία και δύναμη στη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά. Εύχομαι ακόμα σε κάθε εκπαιδευτικό να εφοδιαστεί με ψυχική δύναμη, υπομονή αλλά και πίστη για τη νέα χρονιά. Γνωρίζω ότι το έργο σας είναι επίπονο και οι προκλήσεις που έχετε μπροστά σας είναι πολλές. Είμαι σίγουρος, λοιπόν, πως με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης που έχετε θα ανταποκριθείτε και αυτή τη σχολική χρονιά στο καθήκον σας και θα εργαστείτε με δύναμη, όραμα και δημιουργικότητα. Επίσης, θα ήθελα να στείλω ευχές για καλή δύναμη και στους γονείς των μαθητών/τριων μας, που στηρίζουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο τον αγώνα των παιδιών τους και προσπαθούν να διασφαλίζουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες γι’ αυτά.”

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis