banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Καλαμάτα: Με επιτυχία η αναβίωση της Ναυτικής Εβδομάδας

Με εντυπωσιακή βαρκαρόλα έριξε αυλαία η Ναυτική Εβδομάδα
varkarola kalamata

Με τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε χθες ,Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024, η Ναυτική Εβδομάδα 2024 στην προκυμαία του Λιμανιού Καλαμάτας. Τη διοργάνωση είχε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Κ.Ε. Φάρις και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή πολλών συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις εκδηλώσεις που διεξήχθησαν με επίκεντρο το λιμάνι της πόλης, με κορυφαίες στιγμές την αεροπορική επίδειξη του Τ6 της Πολεμικής Αεροπορίας, την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το Σχολείο Θαλάσσιας Επιβίωσης (Σ.Ε.Θ.Ε) της Πολεμικής Αεροπορίας και την κατάπλευση και παραμονή στο Λιμάνι του ναρκοθηρευτικού “Ευνίκη” του Πολεμικού Ναυτικού. Μάλιστα, το πλοίο που ήταν επισκέψιμο για το κοινό προσέλκυσε πλήθος κόσμου, με μικρούς και μεγάλους να σχηματίζουν ουρές για να εισέλθουν σε αυτό και να ξεναγηθούν από το πλήρωμα, στους χώρους του.

Είχε προηγηθεί το Σάββατο το βράδυ η επίσημη υποδοχή του ναρκοθηρευτικού “Ευνίκη”  από το Δήμο Καλαμάτας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από χορευτικούς συλλόγους της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας, με τη βραδιά να ολοκληρώνεται με αστροπαρατήρηση ουράνιων σωμάτων από τον Αστρονομικό Όμιλο Καλαμάτας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας έγιναν και Ιστιοδρομίες, με αγώνες επίδειξης από τους Ναυταθλητικούς συλλόγους της πόλης μας, τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας «ο Ποσειδών» και τον Ναυτικό Αθλητικό Σύλλογο Καλαμάτας «ο Αίολος», τόσο το μεσημέρι της Παρασκευής, όσο και την Κυριακή το απόγευμα με τη συμμετοχή πολλών παιδιών.

Τις εντυπώσεις κέρδισε το βράδυ της Κυριακής η “βαρκαρόλα”, η θαλάσσια παρέλαση σκαφών στο λιμάνι Καλαμάτας, που φωτισμένα το κάθε ένα ξεχωριστά, δημιούργησαν ένα υπερθέαμα στο λιμάνι της Καλαμάτας, παρελαύνοντας το ένα πίσω από το άλλο, σχηματίζοντας μια θαλάσσια πομπή, με τον κόσμο να απαθανατίζει το γεγονός.

Η εντυπωσιακή “Βαρκαρόλα” πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των συλλόγων ερασιτεχνών αλιέων «ΑΡΙΩΝ», των επαγγελματιών αλιέων Καλαμάτας και των ιδιοκτητών τουριστικών σκαφών, ενώ ακολούθησε Closing party γεμάτο κέφι, χορό και μουσική από DJ.

Στη δέσμευση να συνεχίσει ο θεσμός και τα επόμενα χρόνια, και να ενισχυθεί με δραστηριότητες, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος σε σύντομη ομιλία του κατά την τελετή λήξης της Ναυτικής Εβδομάδας. Να σημειωθεί ότι ο Δήμος επανέφερε τη Ναυτική Εβδομάδα με εκδηλώσεις στο λιμάνι, έχοντας στόχο τη στήριξη της παραλιακής ζώνης και τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου με εκδηλώσεις και δράσεις εντός Σεπτεμβρίου. Στην τελετή λήξης, μεταξύ άλλων, παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, αιρετοί της αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

narkothireftiko evini
pirotexnima kalamata
naftiki evdomada kalamata vasilopoulos

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis