banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Σχεδιάζουν τζαμί στην Αγία Τριάδα; – Προβληματίζονται οι κάτοικοι

Προβληματισμένοι είναι οι κάτοικοι της Αγίας Τριάδας στο άκουσμα της είδησης ότι προγραμματίζεται η δημιουργία ισλαμικού τεμένους (τζαμί) στην περιοχή
img 5603

Προβληματισμένοι είναι οι κάτοικοι της Αγίας Τριάδας στο άκουσμα της είδησης ότι προγραμματίζεται η δημιουργία ισλαμικού τεμένους (τζαμί) στην περιοχή, παρά την ελάχιστη παρουσία μουσουλμάνων κατοίκων.

Το θέμα αναδείχθηκε χθες μέσω πρωτοσέλιδου της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ, και με τους κατοίκους του πρώην Δήμου Μιδέας και την τοπική Εκκλησία να προβληματίζονται.

Όπως αναφέρει η “Επιτροπή κατοίκων Αγίας Τριάδος και όμορων κοινοτικών διαμερισμάτων“, οι φήμες που κυκλοφορούν στην Αγία Τριάδα και τα γύρω χωριά κάνουν λόγο για μυστική παραχώρηση χώρου κοντά στο Δημαρχείο για την κατασκευή ενός τεμένους και χώρου λατρείας για τους μουσουλμάνους. Τα ερωτήματα που εγείρονται, σύμφωνα με την Επιτροπή, είναι πολλά: Ποιος έδωσε την άδεια για αυτή τη διαδικασία; Ποια είναι η στάση των τοπικών αρχών; Υπάρχει πραγματική ανάγκη για τέτοιο χώρο λατρείας σε μια περιοχή με τόσο μικρή μουσουλμανική κοινότητα; Και η τοπική Εκκλησία συναινεί σε αυτή την απόφαση;

Ορισμένοι κάτοικοι εκφράζουν ανησυχίες για τις συνέπειες που μπορεί να έχει η δημιουργία του τεμένους στην περιοχή. Υποστηρίζουν ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υποβάθμιση της περιοχής, με αρνητικές επιπτώσεις στις τιμές των ακινήτων, την ανάπτυξη και τις οικονομικές δραστηριότητες. Αναφέρουν ότι η περιοχή μπορεί να υποστεί «γκετοποίηση» και να προσελκύσει άτομα με συμπεριφορές και κανόνες που δεν συνάδουν με τον δυτικό πολιτισμό και το νομικό μας σύστημα.

Επιπλέον, ανησυχούν για την άτυπη μετατροπή της Ελλάδας σε «θύλακα του Ισλάμ», αναφέροντας ότι η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να υποκύπτει σε πιέσεις για την ανέγερση μουσουλμανικών οίκων λατρείας, κάτι που ενδέχεται να εντείνει την ένταση στις σχέσεις χριστιανισμού – Ισλάμ. Το ιστορικό παράδειγμα της πτώσης της Ρώμης από την «δημογραφική έκρηξη» επισημαίνεται ως προειδοποίηση για τις επιπτώσεις μιας τέτοιας αλλαγής.

Η Επιτροπή Κατοίκων της Αγίας Τριάδας και γειτονικών κοινοτήτων προγραμματίζει μια σειρά από διαμαρτυρίες, προκειμένου να εκφράσει την αντίθεσή της και να επισημάνει τις συνέπειες που θεωρεί ότι θα έχει αυτή η απόφαση για το μέλλον της περιοχής και των επόμενων γενιών. Οι κάτοικοι, θρησκευόμενοι και μη, είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν και να προστατεύσουν τη φυσιογνωμία και την ανάπτυξη της περιοχής τους.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)

Σχόλια

newsletter banner anagnostis