banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο χωρίζει τη Μεσσηνία σε κατηγορίες
perifereiako symvoulio

Το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό θα είναι το βασικό θέμα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, με τηλεδιάσκεψη, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα.

Το θέμα θα εισηγηθεί περιφερειακός σύμβουλος που θα οριστεί από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, οι οποίες και το έθεσαν προς συζήτηση.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο Χωροταξικό Σχέδιο για τον τουρισμό που έχει τεθεί σε διαβούλευση θέτει περιορισμούς, αλλά και δυνατότητες ανά κατηγορία στην οποία έχει ενταχθεί κάθε περιοχή.

Το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο χωρίζει τη Μεσσηνία σε κατηγορίες: Σε Αναπτυσσόμενες περιοχές, σε Περιοχές με δυνατότητες ανάπτυξης και σε Μη αναπτυγμένες περιοχές. Σύμφωνα, λοιπόν, με την κατηγοριοποίηση αυτή προσδιορίζονται οι κατευθύνσεις και οι ρυθμίσεις που προτείνονται.

Στις αναπτυσσόμενες περιοχές εντάσσονται οι Δημοτικές Ενότητες Καλαμάτας, Λεύκτρου, Αίπειας, Κορώνης, Μεθώνης και Νέστορος. Στις περιοχές με δυνατότητες ανάπτυξης εντάσσονται οι Δημοτικές Ενότητες Αβίας, Μεσσήνης, Πεταλιδίου, Πύλου, Γαργαλιάνων, Φιλιατρών, Κυπαρισσίας και Αυλώνος. Όλες οι υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες του νομού εντάσσονται στην κατηγορία «Μη αναπτυγμένες περιοχές».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)

Σχόλια

newsletter banner anagnostis