banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Αγρότες στο Ζευγολατιό: Ζημιές από καύσωνα και κλοπές – Καθυστερεί η καταγραφή από τον ΕΛΓΑ

Απόγνωση στους παραγωγούς της σουλτανίνας, καθώς οι καθυστερήσεις του ΕΛΓΑ αφήνουν την καλλιέργεια εκτεθειμένη σε κλοπές
Σταφύλια αμπέλι αμπέλια

Δύσκολες στιγμές βιώνουν οι αγρότες στο Ζευγολατιό του Δήμου Βέλου – Βόχας, καθώς η φετινή παραγωγή της σουλτανίνας έχει υποστεί σοβαρές ζημιές λόγω του παρατεταμένου καύσωνα. Σαν να μην έφτανε αυτό άγνωστοι εισέρχονται παράνομα στα αμπέλια, κλέβοντας την ήδη πληγείσα παραγωγή. Οι παραγωγοί, αντιμετωπίζοντας σημαντική απώλεια στη σοδειά τους, προχώρησαν σε δήλωση ζημιών προς τον ΕΛΓΑ, αναμένοντας την έλευση κλιμακίου για να καταγράψει τις ζημιές.

Όπως αναφέρει το korinthostv.gr, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΛΓΑ, οι αγρότες οφείλουν να μην προχωρήσουν στον τρύγο ή να αφήσουν μάρτυρες για την επιθεώρηση. Ωστόσο, παρά την αναμονή τους, μέχρι και σήμερα δεν έχει εμφανιστεί κλιμάκιο για να πραγματοποιήσει τους απαραίτητους ελέγχους.

Αυτή η καθυστέρηση έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, καθώς άγνωστοι έχουν εκμεταλλευτεί την κατάσταση και εισέρχονται παράνομα στα αμπέλια, κλέβοντας την ήδη πληγείσα παραγωγή. Οι αγρότες εκφράζουν την απόγνωσή τους, καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι όχι μόνο με τις καταστροφές από τον καιρό, αλλά και με κλοπές, που επιδεινώνουν την ήδη δύσκολη οικονομική τους κατάσταση.

Οι παραγωγοί ελπίζουν σε άμεση κινητοποίηση του ΕΛΓΑ, ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν με ασφάλεια στη διαχείριση της καλλιέργειάς τους και να προστατεύσουν την εναπομείνασα σοδειά τους.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis