banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Κόντρα Γεωργόπουλου – Μαργέτα: Στο στόχαστρο τα Κοιμητήρια

Αντιπαράθεση για την κατάσταση των Κοιμητηρίων αναδεικνύει τις διαφωνίες και τις αλληλοκατηγορίες μεταξύ Δήμαρχου και Αντιπολίτευσης.
Γεωργόπουλος Μαργέτας Ερμιονίδα

Η αντιπαράθεση μεταξύ του Δημάρχου Ερμιονίδας, κ. Γιάννη Γεωργόπουλου, και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Γιάννη Μαργέτα, έχει κλιμακωθεί, με τα Κοιμητήρια του Δήμου Ερμιονίδας να γίνονται το επίκεντρο της διαμάχης.

Ο κ. Γεωργόπουλος κατηγορεί τον κ. Μαργέτα για παραπληροφόρηση σχετικά με την κατάσταση των Κοιμητηρίων και υπερασπίζεται την προσπάθεια συντήρησής τους, ενώ ο κ. Μαργέτας ζητάει επιτακτικά από τον Δήμαρχο να επιβεβαιώσει την κατάσταση του Κοιμητηρίου Διδύμων, φέρνοντας φωτογραφικές αποδείξεις.

koimitirio didimon
ΦΩΤΟ: Γιάννης Μαργέτας
koimitirio didimon 1
ΦΩΤΟ: Γιάννης Μαργέτας
koimitirio didimon 2
ΦΩΤΟ: Γιάννης Μαργέτας

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Γιάννης Γεωργόπουλος, με δήλωσή του τονίζει πως αναδεικνύει με αποδείξεις τις ανακρίβειες του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Γιάννη Μαργέτα, σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι συνεδριάσεις, όπως αναφέρει, που αναμεταδίδονται ζωντανά για πρώτη φορά χάρη στην τρέχουσα Δημοτική Αρχή, επιτρέπουν στους πολίτες να ενημερώνονται σωστά.

Συνεχίζει λέγοντας πως ο κ. Μαργέτας προσπαθεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα με ανακοινώσεις στο διαδίκτυο, ενώ οι δημότες βλέπουν ζωντανά τις παραβάσεις και τις ταραχές που προκαλούν ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του. Ένας από αυτούς ζήτησε από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να μην τον προσκαλεί στις ειδικές συνεδριάσεις, παραβιάζοντας έτσι τον κανονισμό.

Ο κ. Μαργέτας αποφεύγει να επέμβει και κατηγορεί τον Δήμαρχο για ψεύδη σχετικά με τις δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις, παρά τα στοιχεία που αποδεικνύουν το αντίθετο, ενώ αναφέρεται στη συντήρηση των Κοιμητηρίων του Δήμου και καταγγέλλει την καθυστέρηση λόγω έλλειψης προσωπικού στην Τεχνική Υπηρεσία, προτείνοντας στον κ. Μαργέτα να επισκεφθεί τα Κοιμητήρια για να διαπιστώσει την κατάσταση, σημειώνει ο Δήμαρχος Ερμιονίδας.

Από την άλλη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μαργέτας καλεί τον κ. Γεωργόπουλο να επισκεφτεί άμεσα το Κοιμητήριο Διδύμων και “να ενημερώσει κατόπιν τους συμπολίτες μας για το αν ο μαντρότοιχός του βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, όπως μας διαβεβαιώνει“.

Η δήλωση του Δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου

Ο κ. Γεωργόπουλος αναφέρει τα εξής:

“Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Γιάννης Γεωργόπουλος, σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναδεικνύει με ακλόνητα επιχειρήματα την αλήθεια και με αποδείξεις αποκαλύπτει τα ψεύδη του επικεφαλής και ορισμένων δημοτικών συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης.

Ευτυχώς που οι εν λόγω συνεδριάσεις αναμεταδίδονται ζωντανά (κάτι το οποίο για πρώτη φορά εφάρμοσε στον Δήμο μας η παρούσα Δημοτική Αρχή), οπότε οι πολίτες λαμβάνουν σωστή και έγκυρη ενημέρωση.

Φαίνεται ότι αυτό δεν αρέσει καθόλου στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννη Μαργέτα, ο οποίος μετά από κάθε συνεδρίαση προσπαθεί με ανακοινώσεις στο διαδίκτυο να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και τα γεγονότα.

Δυστυχώς γι’ αυτόν, οι Δημότες τον βλέπουν σε ζωντανή σύνδεση να παρακολουθεί απαθής και άπραγος συγκεκριμένους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, οι οποίοι αποτελούν πλέον σεσημασμένους ταραξίες, να υβρίζουν σε πεζοδρομιακή διάλεκτο, να παρεκτρέπονται κατ’ επανάληψη, να παραβαίνουν συνεχώς τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, να αγνοούν τους νόμους και τις διατάξεις και να απαξιώνουν τον θεσμό της αυτοδιοίκησης.

Μάλιστα ένας απ’ αυτούς τους ταραξίες δημοτικούς συμβούλους, στην χθεσινή συνεδρίαση έφτασε στο σημείο να ζητήσει από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ελένη Γκαμίλη, να μην τον προσκαλεί πλέον στις ειδικές συνεδριάσεις των δίμηνων λογοδοσιών της Δημοτικής Αρχής!!!

Δηλαδή της ζήτησε να παραβαίνει τον Νόμο, απαξιώνοντας πλήρως τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου.

Λες και είναι στην ευχέρεια της Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου να μην τον προσκαλεί στις συνεδριάσεις που αυτός δεν αρέσκεται να παρίσταται.

Και ξεχνά ότι ο ίδιος έχει την δυνατότητα να επιλέξει σε ποιες συνεδριάσεις θα προσέρχεται και σε ποιες όχι.

Τόση σοβαρότητα λοιπόν!!!

Και ο κ. Μαργέτας, όχι μόνο δεν επεμβαίνει για να τους ανακαλέσει στην τάξη, αλλά όταν του ζητείται να πάρει θέση γι’ αυτά τα έκτροπα που διαδραματίζονται ενώπιον του με αποκλειστική ευθύνη κάποιων αιρετών της παράταξής του, αυτός δεν τολμάει να ψελλίσει το παραμικρό εναντίον τους για να μην τους στεναχωρήσει.

Αντίθετα έχει το θράσος να αποκαλεί υβριστή τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Γιάννη Γεωργόπουλο, επειδή αυτός αποκάλυψε με στοιχεία τα ψεύδη του κ. Μαργέτα, σχετικά με την δήθεν ανυπαρξία δωρεάν πολιτιστικών εκδηλώσεων το φετινό Καλοκαίρι.

Διότι όταν έχουν γίνει φέτος 65 δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις και μόνο 8 με είσοδο, τότε εκείνος που κάνει λόγο για ανυπαρξία δωρεάν πολιτιστικών εκδηλώσεων, λέει συνειδητά ψέματα, οπότε πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί εκτός από ψεύτης και συκοφάντης;

Επίσης, όταν κάνουμε λόγο για τα Κοιμητήρια του Δήμου Ερμιονίδας, αναφερόμαστε στα έντεκα υφιστάμενα Κοιμητήρια και όχι μόνο σε αυτό του Κρανιδίου, όπου έχει πέσει ένα σημείο του μαντρότοιχου.

Το έργο της επισκευής του έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό του Δήμου και έχουν ακολουθηθεί όλα τα στάδια των απαιτούμενων διαδικασιών για την ανάθεσή του σε εργολάβο.

Η καθυστέρηση της ανάθεσής του, οφείλεται στην τεράστια έλλειψη προσωπικού της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ερμιονίδας, όπου υπάρχει μία και μόνο υπάλληλος, η οποία καθημερινά δίνει τιτάνιο αγώνα και κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, για να διεκπεραιώσει τεχνικές εκθέσεις, αναθέσεις, διαγωνισμούς, μελέτες, χρηματοδοτικά προγράμματα και όλα τα συναφή.

Καλό θα ήταν, λοιπόν ο κ. Μαργέτας, πριν αρχίσει να κατηγορεί την Δημοτική αρχή για παραπληροφόρηση, να κάνει μια επίσκεψη στο σύνολο των Κοιμητηρίων του Δήμου μας για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το πόσο άριστα συντηρημένα είναι”.

Απάντηση Μαργέτα: “Να επισκεφτεί άμεσα το Κοιμητήριο Διδύμων”

Ο κ. Μαργέτας στην απάντησή του σημειώνει:

“Σε σημερινή ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ Γιάννης Γεωργόπουλος με καλεί να επισκεφτώ τα Κοιμητήρια του Δήμου μας, «για να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι το πόσο άριστα συντηρημένα είναι», ισχυριζόμενος ότι μόνο το Κοιμητήριο Κρανιδίου έχει γκρεμισμένο μαντρότοιχο.

Τον καλούμε να επισκεφτεί άμεσα το Κοιμητήριο Διδύμων και να ενημερώσει κατόπιν τους συμπολίτες μας για το αν ο μαντρότοιχός του βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, όπως μας διαβεβαιώνει.”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis