banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Λαϊκή Συσπείρωση: Εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για αποζημιώσεις, σταλίες και τόκους σε μεγαλοεργολάβους

Ερώτηση προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Με αποφάσεις της Περιφερειακής Επιτροπής που πάρθηκαν το προηγούμενο δίμηνο θα πληρωθούν σε δύο εργολάβους ποσά άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ για εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων, αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Στη μια περίπτωση, όπως δηλώνουν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Νίκος Κουτουμάνος και Γιάννης Κελλάρης, η εργολαβική εταιρεία που ανέλαβε το έργο «Αποχετευτικό Δίκτυο λυμάτων Νεαπόλεως» θα εισπράξει 1,2 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να έχει εκτελέσει καθόλου έργο, αφού το έργο δημοπρατήθηκε σε αρχαιολογικό χώρο χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οι σχετικές αδειοδοτήσεις.

Στην άλλη περίπτωση πρόκειται για έργο οδοποιίας στη Μεσσηνία που δημοπρατήθηκε το 2008 με πληρωμές κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ.

Επίσης σύμφωνα με την έγκριση απολογισμού εσόδων-εξόδων και ισολογισμού χρηματικής διαχείρισης του έτους 2023 που αποφασίστηκε στην Περιφερειακή Επιτροπή στις 4-9-2024, πληρώθηκε το 2023 άλλο 1 εκατομμύριο ευρώ για εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση τονίζει τα εξής:

“Βλέπουμε ότι οι προηγούμενοι στην Οικονομική Επιτροπή, στελέχη της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, που μάλιστα κάποιοι είναι και τώρα Περιφερειακοί Σύμβουλοι, διενεργούν διάτρητους διαγωνισμούς χωρίς π.χ. να έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, χωρίς να έχουν γίνει οι αναγκαίες απαλλοτριώσεις, χωρίς να έχουν εκτελεστεί οι χώροι εκτέλεσης των έργων, με μελέτες μαϊμού κ.α. και εσείς σήμερα πληρώνετε εκατομμύρια ευρώ αποζημιώσεις, σταλίες και τόκους.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε κ. Περιφερειάρχη:

  • Πόσα πληρώθηκαν κατ’ έτος με βάση δικαστικές αποφάσεις την τελευταία πενταετία;
  • Ποιες από αυτές άνω των 100.000 ευρώ πήραν και για ποια αιτία;
  • Ποιες υποθέσεις διεκδίκησης σε βάρος της Περιφέρειας άνω των 100.000 ευρώ εκκρεμούν;”

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis