banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Ναύπλιο: Η «Νέα Εποχή» δεν έλαβε τις απαντήσεις που ήθελε από Ορφανό

Η παράταξη Μάκαρη ανέδειξε τα προβλήματα στη διαχείριση απορριμμάτων, τα έργα και τον προϋπολογισμό του Δήμου Ναυπλιέων, ζητώντας διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.
Κώστας Μάκαρης Νέα Εποχή

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, η παράταξη «Νέα Εποχή» του Κωνσταντίνου Μάκαρη, εξέφρασε έντονη ανησυχία για την κατάσταση της διοίκησης του Δήμου.

Ο κ. Μάκαρης, επικεφαλής της παράταξης «Νέα Εποχή», ζήτησε συγκεκριμένες απαντήσεις από τον Δήμαρχο Ορφανό για ζητήματα όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, η υλοποίηση του προϋπολογισμού και τα μείζονα έργα του Δήμου. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η παράταξη, οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν ανεπαρκείς, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες της για την κακή διαχείριση.

Διαχείριση απορριμμάτων και αστικά απόβλητα

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρέθηκε η ένταξη ενός νέου Κωδικού Αριθμού (ΚΑ) στον προϋπολογισμό, ο οποίος αφορούσε τα «επικίνδυνα αστικά απόβλητα». Η παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ εξέφρασε έντονες αμφιβολίες για τη νομιμότητα και την αναγκαιότητα αυτού του κωδικού, καθώς όπως δήλωσε, ο Δήμος Ναυπλιέων δεν παράγει τέτοιου είδους απόβλητα.

Η μεταφορά κονδυλίων από την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων στα αστικά απόβλητα καταψηφίστηκε από την παράταξη ως παράνομη.

Προτεινόμενες λύσεις

Η «Νέα Εποχή» δεν παρέλειψε να καταδικάσει την ανεπαρκή αντιμετώπιση της καθαριότητας από τη Δημοτική Αρχή, επικρίνοντας την Αντιδημαρχία Καθαριότητας για αδιαφορία. Για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, η παράταξη πρότεινε μια σειρά λύσεων:

  1. Συνεργασία με Εξειδικευμένες Εταιρίες για την Αποκομιδή Απορριμμάτων: Προτάθηκε να ανατεθεί η διαχείριση των απορριμμάτων σε εξειδικευμένη εταιρία που έχει εμπειρία σε «έξυπνες πόλεις», με αναφορά στην επιτυχημένη πρακτική των Τρικάλων.
  2. Ενίσχυση της Διαχείρισης Απορριμμάτων στο Αραχναίο: Με εγκατάσταση κοντέινερ και τοποθέτηση υπαλλήλου για τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή.
  3. Διαχείριση της Πισίνας του Αμφιτρύωνα: Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ πρότεινε να γίνει αγωγή κατά του Δημοσίου και της εταιρείας, με σκοπό την αποζημίωση υπέρ του Δήμου.
  4. Συνεταιρική Διαχείριση του Βιολογικού Καθαρισμού: Προτάθηκε η εναλλάξ διαχείριση με τον Δήμο Άργους, κάτι που θα μπορούσε να βελτιώσει τη λειτουργία της μονάδας.
  5. Απαλλαγή από τον ΦΠΑ: Η παράταξη υποστήριξε την κατάργηση του ΦΠΑ στα τιμολόγια που εκδίδει ο Δήμος Άργους-Μυκηνών προς τον Δήμο Ναυπλιέων για τις χρεώσεις ρεύματος.

Συμπερασματικά, η «Νέα Εποχή», μέσω του επικεφαλής της, Κωνσταντίνου Μάκαρη, τόνισε πως θα συνεχίσει τον αγώνα της για μια πιο διαφανή και αποτελεσματική διοίκηση στον Δήμο Ναυπλιέων. Κάθε απόφαση που θίγει τα συμφέροντα των δημοτών σκοπεύουν να τη οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης, με την παράταξη να μην ανέχεται φαινόμενα αυθαιρεσίας και αλαζονείας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis