banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Άνοιξε για το κοινό το Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας

Πύλη εισόδου στο περιβαλλοντικό πάρκο του Νέδοντα
Άνοιξε τις πύλες του στο κοινό το Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας

Άνοιξε τις πύλες του στο κοινό της πόλης το Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας, κ. Χρυσόστομος, που έδωσε και τις ευχές του για μακροημέρευση του χώρου με επιτυχημένες εκδηλώσεις.

Η λιτή τελετή Αγιασμού έγινε παρουσία  του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού, αιρετών της αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, στελεχών των Υπηρεσιών του Δήμου και της Κ.Ε. Φάρις, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων και πολιτών.

Άνοιξε τις πύλες του στο κοινό το Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας

Θ. Βασιλόπουλος: «Το νέο στολίδι της Καλαμάτας

Τη χαρά και ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του νέου χώρου πολιτισμού της Καλαμάτας εξέφρασε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, χαρακτηρίζοντας το Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας “το νέο στολίδι της Καλαμάτας”, προσθέτοντας ότι ο χώρος αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην πολιτιστική αλλά και κοινωνική ζωή του τόπου μας και γενικότερα της Πελοποννήσου. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις “πολλές  μάχες που δόθηκαν για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο σήμερα να το παραδίδουμε στην Καλαμάτα”, διευκρινίζοντας ότι “απαιτήθηκαν νέες χρηματοδοτήσεις, νέες μελέτες, νέοι διαγωνισμοί, νέες συμβάσεις για να φτάσει στο σημείο να έχει την εικόνα που έχει σήμερα”, υπενθυμίζοντας τις δύσκολες συγκυρίες που συνέπεσαν χρονικά με την κατασκευή του, αφού, όπως τόνισε, κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης “που εκτόξευσε τα υλικά και είδαμε πολλά έργα ανά την Ελλάδα να μην ολοκληρώνονται. Εμείς, με πείσμα, με πίεση καταφέραμε και το ολοκληρώσαμε και σήμερα αυτό το στολίδι της πόλης είναι έτοιμο. Και είναι εδώ για να το απολαύσουμε όλοι. Χρειάστηκε να δώσουμε μάχες στο Δημοτικό Συμβούλιο για να παραμείνει το όνειρο ζωντανό. Μάχες με οριακές πλειοψηφίες ελέω απλής αναλογικής”. Ο Δήμαρχος επισήμανε ότι το Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας έχει λάβει ήδη όλες τις εγκρίσεις που απαιτούνται, “απομένουν κάποιες λεπτομέρειες που θα διορθωθούν το επόμενο διάστημα, και τα επόμενα 24ωρα θα υποδεχτεί συναυλίες”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βασιλόπουλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον προκάτοχό του Παναγιώτη Νίκα που το ξεκίνησε, τον πρώην Υπουργό Αλέξη Χαρίτση που εξασφάλισε την αρχική χρηματοδότηση, τους μηχανικούς – στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, “που εργάστηκαν για αυτό σαν να ήταν το σπίτι τους”, ενώ ειδική αναφορά έκανε στον αρχιτέκτονα του Δήμου Νίκο Γιαννακόπουλο που το εμπνεύστηκε και το σχεδίασε. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους αρμόδιους αντιδημάρχους και όλη τη δημοτική ομάδα του, στελέχη των Υπουργείων Εσωτερικών, Ανάπτυξης αλλά και το ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) και τον προϊστάμενό της Νίκο Μαμαλούγκα. Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους πολίτες που ενθάρρυναν την μεγάλη αυτή προσπάθεια.

Άνοιξε τις πύλες του στο κοινό το Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας

Δ. Πτωχός: «Να είναι καλορίζικο, να ψυχαγωγήσει και κυρίως να εμπνεύσει»

Την ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση εξέφρασε και ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, επισημαίνοντας ότι  ένας ακόμα νέος χώρος πολιτισμού προστέθηκε στη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο, με σκοπό να προωθήσει τις τέχνες, και ευχήθηκε “να είναι καλορίζικο, να ψυχαγωγήσει και να εμπνεύσει”.

«Πύλη εισόδου στο περιβαλλοντικό πάρκο του Νέδοντα»

Στην έμπνευσή του για τον χώρο, και πώς αυτή υλοποιήθηκε αναφέρθηκε και ο αρχιτέκτονας του έργου  Νίκος Γιαννακόπουλος, λέγοντας ότι το Ανοιχτό Θέατρο δημιουργήθηκε ως πύλη εισόδου του περιβαλλοντικού πάρκου του Νέδοντα, που θα αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια, εξηγώντας ότι ο χώρος αυτός χρειαζόταν μια αντίθεση και μια ένταση χρώματος, και πηγή έμπνευσης για το χρώμα που επιλέχθηκε για τα καθίσματα ήταν από τις λυγαριές, που τα προηγούμενα χρόνια αλλά και σήμερα ακόμα υπάρχουν παραπλεύρως της κοίτης του Νέδοντα, και στολίζουν με το μόβ ιδιαίτερο χρώμα τους το περιβάλλον.

Άνοιξε τις πύλες του στο κοινό το Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας

Στις 27 Σεπτεμβρίου τα επίσημα εγκαίνια με μεγάλη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου

Παρά την ισχυρή καταιγίδα που προηγήθηκε, αρκετός κόσμος προσήλθε στο νέο χώρο πολιτισμού της πόλης και περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του, δηλώνοντας ενθουσιασμένοι από το τελικό αποτέλεσμα. Να σημειωθεί ότι το Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας διαθέτει 2.175 θέσεις και είναι ο μεγαλύτερος σύγχρονος χώρος πολιτισμού στη Μεσσηνία. Διαθέτει βοηθητικούς χώρους με καμαρίνια, 18 τουαλέτες, οι δύο εκ των οποίων για ΑμεΑ, κυλικείο, και control room, αλλά και έναν υπέροχο κήπο. Τα επίσημα εγκαίνια του χώρου θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 με μεγάλη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου με ελεύθερη είσοδο. 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis