banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Ψήφισμα της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Άργους-Μυκηνών: Κάλεσμα για ενότητα και σεβασμό στον εκλεγμένο Πρόεδρο

Η Γενική Συνέλευση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Άργους-Μυκηνών εκφράζει έντονη ανησυχία για τις εσωτερικές εντάσεις και τη δημόσια αμφισβήτηση προς τον Πρόεδρο και τις αποφάσεις του κόμματος.
ΣΥΡΙΖΑ

Η Γενική Συνέλευση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Άργους-Μυκηνών, που συνεδρίασε την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024, εξέδωσε ψήφισμα, σύμφωνα με το οποίο εκφράζει έντονη ανησυχία για τις εσωτερικές εντάσεις και τη δημόσια αμφισβήτηση προς τον Πρόεδρο και τις αποφάσεις του κόμματος.

Ζητά, μεταξύ άλλων, να πάψει η συζήτηση για νέα προσφυγή σε κάλπες για την εκλογή Προέδρου που οδηγεί σε αδικαιολόγητη κόπωση και αποθάρρυνση τα μέλη του κόμματος.

Το ψήφισμα

Αναλυτικά, το ψήφισμα αναφέρει:

“Η Οργάνωση Μελών Άργους-Μυκηνών παρακολουθεί με μεγάλη αγωνία τις εξελίξεις στο χώρο του κόμματος. Οι εντάσεις στις τάξεις του κόμματος έχουν γίνει καθημερινές, ενώ η αμφισβήτηση, οι αντιρρήσεις και οι αντιθέσεις προς τον Πρόεδρό του και τις αποφάσεις του κόμματος όπως έχουν συνταχθεί από τα θεσμικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εκφράζονται συνεχώς στα social media, στους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, με ιδιαίτερη σκληρότητα και όχι μέσα στα όργανα του κόμματος. Η συμπεριφορά αυτή κλονίζει την εικόνα συντροφικότητας, ενότητας αλλά και κυβερνητικής ετοιμότητας προς τους πολίτες από τους οποίους ζητούμε να μας ψηφίσουν.

Είναι δε ιδιαίτερα ζημιογόνα η συζήτηση που έχει ανοίξει στο δημόσιο διάλογο σχετικά με νέα προσφυγή σε κάλπες για εκλογή Προέδρου, δεδομένου ότι, άσχετα με τυχόν διαφωνίες που έχουν εκφραστεί προς το πρόσωπο ή τις ιδέες του, ο Πρόεδρος έχει πρόσφατα εκλεγεί από την πλειοψηφία των μελών, και επομένως οι αρχές της δημοκρατικής νομιμότητας επιτάσσουν σεβασμό στην απόφαση της πλειοψηφίας, ενώ και τα προφανή σε όλους φαινόμενα εσωστρέφειας που ταλαιπωρούν το κόμμα το τελευταίο διάστημα δεν δημιουργούν συνθήκες κατάλληλες για απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων ούτε του Προέδρου, ούτε και των λοιπών στελεχών.

Ενόψει των παραπάνω, η Γενική Συνέλευση της Οργάνωσης Μελών Άργους-Μυκηνών:

Ζητάει να πάψει η συζήτηση για νέα προσφυγή σε κάλπες για την εκλογή Προέδρου που οδηγεί σε αδικαιολόγητη κόπωση και αποθάρρυνση τα μέλη του κόμματος.

Ζητάει από τα μέλη του κόμματος και κυρίως από όσα στελέχη διαθέτουν βήμα στα media και διευρυμένο ακροατήριο στα social media να τηρήσουν την αρχή της δημοκρατικής νομιμότητας που χαρακτηρίζει το χώρο μας και τις ιδέες μας και που επιβάλλει σεβασμό στο θεσμό του εκλεγμένου Προέδρου του κόμματος.

Αναγνωρίζοντας το δικαίωμα και υποχρέωση των μελών σε κριτική, ζητά από όλους να περιορίσουν τη σκληρότητά της, να μεταφέρουν τις διαφωνίες και τις αντιθέσεις τους στα θεσμικά όργανα που αρμόζει, ώστε να επιτευχθεί σοβαρός ιδεολογικός διάλογος και να διαφυλαχθεί η ενότητα του κόμματος.

Ζητάει από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να θέσουν ως απόλυτη προτεραιότητά τους το κόμμα να βγει πιο ενωμένο από τη συνεδρίαση της που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ζητάει από τον Πρόεδρο να μεριμνήσει και να πράξει ότι είναι δυνατό για να διασφαλιστεί η ενότητα του κόμματος”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis