banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Επένδυση – ορόσημο για τον θαλάσσιο τουρισμό στη Μεσσηνία

Υπεγράφη συμφωνία παραχώρησης για τη νέα, σύγχρονη μαρίνα στην Πύλο – 130 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη μήκους από 8 έως 30 μέτρα.
Πύλος

Η Μεσσηνία ετοιμάζεται να γίνει ένας από τους κορυφαίους προορισμούς θαλάσσιου τουρισμού στη Μεσόγειο, μετά την υπογραφή της Συμφωνίας Παραχώρησης για την ανάπτυξη και λειτουργία της νέας, σύγχρονης μαρίνας στην Πύλο. Η συμφωνία, η οποία υπογράφηκε μεταξύ της Μαρίνα Πύλου Α.Ε. – μια εταιρεία ειδικού σκοπού που δημιουργήθηκε από την D MARINAS HELLAS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. και την ΤΕΜΕΣ Α.Ε. – του Ελληνικού Δημοσίου και του ΤΑΙΠΕΔ, αφορά την αποκλειστική χρήση, λειτουργία και ανάπτυξη της μαρίνας για τα επόμενα 40 χρόνια.

Με την υπογραφή της Υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτριου Πολίτη, και των εκπροσώπων των εταιρειών D-Marin και ΤΕΜΕΣ, Ιωάννη Κουτσοδόντη και Ευγένιου Δενδρινού αντίστοιχα, επισημοποιήθηκε μια συνεργασία που θα αναβαθμίσει την υποδομή της περιοχής και θα δημιουργήσει έναν πόλο έλξης για yachting και τουρισμό υψηλής ποιότητας.

Η νέα μαρίνα της Πύλου θα διαθέτει 130 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη μήκους από 8 έως 30 μέτρα, προσφέροντας παράλληλα χώρους αναψυχής, εμπορικές υπηρεσίες, πάρκινγκ και εγκαταστάσεις επισκευής σκαφών. Με την υλοποίηση αυτών των σύγχρονων υποδομών, η Πύλος φιλοδοξεί να γίνει μια βασική στάση στον χάρτη του μεσογειακού yachting.

Η επένδυση αυτή αποτελεί μια σημαντική ώθηση για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, ενισχύοντας το τουριστικό προϊόν της Πύλου και ευρύτερα της Μεσσηνίας. Η μαρίνα αναμένεται να προσελκύσει επισκέπτες υψηλού επιπέδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη στις τοπικές επιχειρήσεις και στην ευρύτερη τοπική οικονομία.

Η πρόσβαση στην περιοχή της μαρίνας θα είναι ελεύθερη για το κοινό, επιτρέποντας στους επισκέπτες να απολαύσουν τις εγκαταστάσεις και να βιώσουν μια νέα εμπειρία αναψυχής στην καρδιά της Μεσογείου.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis