banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Τεράστιο το πρόβλημα με τα αγριογούρουνα στην Αργολίδα – Ζημιές στις καλλιέργειες

Παρέμβαση του Βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Ανδριανού για ζημιές από αγριόχοιρους στην ορεινή και πεδινή Αργολίδα
Μάχη σώμα με σώμα κυνηγού με αγριογούρουνο στο Σκαφιδάκι, που παραλίγο να αποβεί μοιραία

Τεράστιο το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Αργολίδας, εξαιτίας των αγριόχοιρων που καταστρέφουν καλλιέργειες, προκαλούν ζημιές στο φυτικό και πάγιο κεφάλαιο, όπως αρδευτικά δίκτυα και άλλες αγροτικές εγκαταστάσεις. Οι ζημιές αυτές έχουν άμεσο αντίκτυπο στην παραγωγή, ενώ ταυτόχρονα θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων.

Επιπλέον, οι αγριόχοιροι αυξάνουν τον κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων, καθώς συχνά διασχίζουν δρόμους, δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις στο οδικό δίκτυο, όπως αναφέρει και ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Ανδριανός, ο οποίος προχώρησε σε νέα παρέμβαση στη Βουλή, αναδεικνύοντας το σοβαρό ζήτημα των εκτεταμένων ζημιών που προκαλούν οι αγριόχοιροι στις αγροτικές περιοχές της ορεινής Αργολίδας, καθώς και σε πεδινές περιοχές.

Η παρέμβαση αυτή έγινε με αφορμή την επιστολή των Αγροτών της Κοινότητας Αλέας-Σκοτεινής, την οποία κατέθεσε στη Βουλή ως Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κώστα Τσιάρα.

Ο Βουλευτής Αργολίδας καλεί τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να εξετάσει με προσοχή τα ζητήματα που αναφέρονται στην επιστολή των αγροτών και να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία της αγροτικής παραγωγής και των υποδομών από τις καταστροφικές επιδρομές των αγριόχοιρων.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis