banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Κρανίδι: Η Δήμητρα Κορδώνη θυμάται τη θητεία της ως Πρώτη Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων

dimitra kordoni kranidi

Η Δήμητρα Κορδώνη, η πρώτη Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων στον τότε Δήμο Κρανιδίου, μοιράζεται τις σκέψεις και τις εμπειρίες της από τη θητεία της σε μια εποχή που ο θεσμός των Τοπικών Συμβουλίων Νέων έκανε τα πρώτα του βήματα στην Ελλάδα. Το 2008, ο θεσμός αυτός εισήχθη με σκοπό να δώσει φωνή στους νέους σε τοπικό επίπεδο, επιτρέποντάς τους να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά και να συνδιαμορφώνουν το μέλλον της κοινωνίας τους.

Η κ. Κορδώνη θυμάται με ιδιαίτερη θέρμη την υποστήριξη που έλαβε από τη Δημοτική Αρχή, υπό την ηγεσία του αείμνηστου Δημάρχου Δημήτρη Σφυρή. Ο Δήμαρχος, όπως αναφέρει, προωθούσε τις δράσεις του Συμβουλίου, ενώ αυτή η στήριξη εκφραζόταν είτε μέσω συνδιοργανώσεων είτε μέσω κάλυψης των αναγκών τους, δίνοντας στους νέους την ευκαιρία να εκφράσουν τις ιδέες τους και να δράσουν για το καλό της κοινότητας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της, το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Κρανιδίου οργάνωσε μια σειρά από αθλητικά events, συμμετείχε σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως ο Πολιτιστικός Αύγουστος, και ασχολήθηκε με τοπικές δράσεις και ζητήματα που αφορούσαν τους νέους της περιοχής.

Ο Δήμαρχος αντιλαμβανόταν τη σημασία της ενεργούς συμμετοχής των νέων, τους οποίους θεωρούσε το πιο ζωτικό κομμάτι της κοινωνίας.

Αναλυτικά, η κ. Κορδώνη σημειώνει:

Η Δήμητρα Κορδώνη, πρώτη Πρόεδρος στον τότε Δήμο Κρανιδίου του θεσμού Τοπικά Συμβούλια Νέων, που ξεκίνησε το 2008 δήλωσε τα παρακάτω για την εμπειρία της κατά τη διάρκεια της θητείας της.

Από την σύσταση κιόλας του Συμβουλίου η τότε Δημοτική αρχή με Δήμαρχο τον αείμνηστο Δ. Σφυρή προωθούσε τις δράσεις μας είτε ως συνδιοργανωτές είτε καλύπτοντας τις ανάγκες μας. Το συμβούλιο είχε οργανώσει αθλητικά events , πήρε μέρος στην εκδηλώσεις του πολιτιστικού Αυγούστου, σε τοπικές δράσεις και θέματα που αφορούν τους νέους. Με κυρίαρχο συναίσθημα και αγωνία του Δημάρχου να είμαστε στο προσκήνιο και να έχουμε χώρο και χρόνο για να αναπτυχθεί ο θεσμός που αφορούσε το πιο ζωτικό κομμάτι της κοινωνίας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis