banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Χαλάζι σάρωσε την Πύλο: Εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες και οχήματα

Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε το χωριό Κάτω Αμπελόκηποι αλλά και περιοχές των Δήμων Μεσσήνης και Πύλου – Νέστορος (Βίντεο).
Χαλάζι

Το απόγευμα του Σαββάτου, 31 Αυγούστου, σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε το χωριό Κάτω Αμπελόκηποι της Πύλου, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες και οχήματα. Το χαλάζι, με μέγεθος που προκάλεσε ανησυχία, έριξε τον καρπό από τα ελαιόδεντρα, αφήνοντας τους αγρότες σε απόγνωση, καθώς οι ζημιές σε πολλές περιπτώσεις είναι ανυπολόγιστες.

Η κακοκαιρία δεν περιορίστηκε μόνο στους Κάτω Αμπελόκηπους, αλλά έπληξε και άλλες περιοχές των Δήμων Μεσσήνης και Πύλου – Νέστορος. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι κάτοικοι των χωριών Ανδριανή, Άγιος Ανδρέας και Νέα Κορώνη βίωσαν την ένταση των φαινομένων, ενώ σημειώθηκε και διακοπή ρεύματος σε ορισμένες περιοχές, προσθέτοντας περαιτέρω δυσκολίες στην καθημερινότητά τους.

Νωρίτερα το μεσημέρι, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Πελοποννήσου έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα από το 112, προειδοποιώντας για την επερχόμενη επιδείνωση του καιρού. Στο μήνυμα τονιζόταν ότι αναμένονται βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, και προέτρεπαν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια των φαινομένων, αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
riviera banner
newsletter banner anagnostis