banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Δυτική Μάνη: Κάθετα αντίθετοι με τις ανεμογεννήτριες στο Γαϊδουροβούνι

Το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε στη δημιουργία επιτροπής αποτελούμενης από νομικούς και μηχανικούς
Ανεμογεννήτριες

Σε κλίμα ομόφωνης αντίδρασης, το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης, οι τοπικές κοινότητες και οι πολίτες της περιοχής δήλωσαν αποφασισμένοι να αποτρέψουν την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Γαϊδουροβούνι. Η απόφαση για την αντίθεση στην υλοποίηση του έργου αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με την ονομασία “Mores II“, ισχύος 155,4 MW, ήταν κατηγορηματική, με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών παρατάξεων και των τοπικών αρχών.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα, ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Γιώργος Χιουρέας, τόνισε ότι η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών θα υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα πλήξει το τουριστικό προϊόν της περιοχής. Με 3.000 υπογραφές από τους κατοίκους που εναντιώνονται στο έργο, η τοπική κοινωνία δείχνει ενωμένη και αποφασισμένη να υπερασπιστεί το φυσικό περιβάλλον και την πολιτιστική της κληρονομιά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε στη δημιουργία επιτροπής αποτελούμενης από νομικούς και μηχανικούς, με στόχο την εμπεριστατωμένη προσβολή της μελέτης του έργου και την αποτροπή της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών. Παράλληλα, η αντιπολίτευση, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Μπασάκο και τον Αλέξη Ρουτζούνη, υπογράμμισε την ανάγκη για συλλογική δράση και δυναμικές αντιδράσεις.

Από τη συνεδρίαση δεν έλειψαν οι φωνές που ζήτησαν ακόμα και τις παραιτήσεις των δημοτικών συμβούλων αν το έργο προχωρήσει. Οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων και οι κάτοικοι εξέφρασαν επίσης τη βαθιά ανησυχία τους, θεωρώντας την ανάπτυξη των αιολικών πάρκων ως καταστροφή για την περιοχή τους.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
riviera banner
newsletter banner anagnostis