banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Ανεμογεννήτριες και αντάρτικα τραγούδια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Γράφει ο Γιάννης Σιάτος
Ανεμογεννήτριες

Την εβδομάδα που διανύουμε, πραγματοποιήθηκε Περιφερειακό Συμβούλιο, Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας και συνεδρίασή της Περιφερειακής Επιτροπής Περιβάλλοντος και Λογοδοσίας. Πολλά και σημαντικά ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν όμως αίσθηση προκάλεσαν τα θέματα που αφορούν τις ανεμογεννήτριες.

Η παράταξη «Πρώτα η Πελοπόννησος»  δήλωσε ξεκάθαρα ΟΧΙ στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στη Μάνη.

 Εκεί, οι κάτοικοι , στο πλευρό των οποίων συστρατευτήκαμε συγκέντρωσαν 3.000 υπογραφές κατά τις εγκατάστασης γιγαντιαίων ανεμογεννητριών.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως η ίδια η Περιφέρεια Πελοποννήσου σκοπεύει να καταθέσει αίτηση  ένταξης της συγκεκριμένης περιοχής στα πολιτιστικά μέρη της Unesco Όπως καταλαβαίνει κανείς αφενός ή  εγκατάσταση των ανεμογεννητριών εκεί θα ήταν  αιτία απόρριψης της αίτησης, αφετέρου δε θα διατηρούνταν η φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της Μάνης.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση της πλειοψηφίας, που αρνήθηκε να πάρει θέση για τη συγκεκριμένη περιοχή εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου και έκανε επίθεση τόσο σε εμάς όσο και σε όλη την αντιπολίτευση, ότι δήθεν κάνουμε επαναστατική γυμναστική και ανεβαίνουμε στο βήμα για να τραγουδήσουμε αντάρτικα τραγούδια.

Σαν να μην έφτανε αυτό, 2 μέρες αργότερα, στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, έκπληκτοι είδαμε Περιφερειακό Σύμβουλο της πλειοψηφίας να κάνει στροφή 180 μοιρών ,  να επιχειρηματολογεί κατά Αιολικού Πάρκου στην περιοχή του, στη Δ.Ε Βοιών Μονεμβασιάς με τόσο πειστικά επιχειρήματα που θα ζήλευε μέχρι και ο μεγαλύτερος πολέμιος των ανεμογεννητριών. Τον είδαμε να ζητά και να πετυχαίνει την ομόφωνη καταψήφιση της συγκεκριμένης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από όλα τα μέλη της επιτροπής χωρίς δεύτερη σκέψη !

Σε αυτό το σημείο αναγκάστηκα να παρέμβω και να δηλώσω, πως τελικά, άλλος τραγουδάει , αντάρτικα τραγούδια στηλιτεύοντας με αυτή μου τη φράση  τη στάση της πλειοψηφίας .

 Φάνηκε δηλαδή, για πολλοστή φορά η υποκρισία της Περιφερειακής Αρχής στο θέμα των ανεμογεννητριών στην Πελοπόννησο. Τις περισσότερες φορές γνωμοδοτούν θετικά, ακόμα και αν οι Μελέτες βρίθουν ανακριβειών και παραλήψεων μην ακούγοντας την αντιπολίτευση, ενώ από την άλλη το παίζουν βασιλικότεροι του βασιλέως όταν υπάρχουν έντονες αντιδράσεις.

Από την πλευρά μας για πολλοστή φορά δηλώσαμε με απόλυτο και σαφή τρόπο την πολιτική μας θέση, η οποία είναι θετική σε επενδύσεις Α.Π.Ε όταν τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος, είναι σύμφωνες οι τοπικές κοινωνίες, δεν υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση του περιβάλλοντος και υπάρχει  ανάγκη υλοποίησης των έργων για την πράσινη μετάβαση, την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και την ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας.

Όμως ούτε στην Μάνη ούτε στην Μονεμβασιά πληρούνταν τα συγκεκριμένα κριτήρια οπότε η Παράταξη Πρώτα η Πελοπόννησος δε θα μπορούσε παρά να φωνάξει ένα βροντερό ΟΧΙ. 

Η παράταξη μας δεσμεύεται πως θα συνεχίσει να δίνει καθημερινά τον αγώνα, εντός και εκτός Περιφερειακού Συμβουλίου μαζί με τους πολίτες για μια δίκαιη Πελοπόννησο.

siatos

Γιάννης Σιάτος Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου Π.Ε Κορινθίας

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
riviera banner
newsletter banner anagnostis