banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Κόρινθος: Αλλάζει θεαματικά η εικόνα του κέντρου

Προχωρά η προγραμματική συμφωνία για την ανάπλαση της πλατείας Δικαστικού Μεγάρου
synantisi dimou me yfypoyrgo

Σε προγραμματική συμφωνία με το υπουργείο Δικαιοσύνης αναμένεται να έρθει ο Δήμος Κορινθίων προκειμένου να υλοποιηθεί ένα έργο το οποίο θα αλλάξει θεαματικά την εικόνα του κέντρου της Κορίνθου. Πρόκειται για την ανάπλαση της πλατείας του Δικαστικού Μεγάρου, ένα project για το οποίο η αναπληρώτρια δήμαρχος, Γεωργία Στριμενοπούλου (εκπροσωπώντας τον απουσιάζοντα δήμαρχο Νίκο Σταυρέλη), και ο αντιδήμαρχος Έργων, Δημήτρης Μανωλάκης, είχαν χτες (Πέμπτη, 29 Αυγούστου) το μεσημέρι συνάντηση με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Γιάννη Μπούγα, και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Πέλοπα Λάσκο.

Οι δηλώσεις του υφυπουργού, μετά την συνάντηση, ουσιαστικά επισφράγισαν την συμφωνία που ήδη έχει γίνει σε ανώτερο επίπεδο, ανάμεσα στον δήμαρχο Νίκο Σταυρέλη και τον υπουργό Γιώργο Φλωρίδη. Μια συμφωνία που προβλέπει την ανάπλαση της πλατείας με χρηματοδότηση 660.000 ευρώ από το υπουργείο και παράλληλα συμφωνία για τη συντήρησή της από τον Δήμο, για δέκα χρόνια.

«Θα υπογράψουμε σύντομα μία προγραμματική σύμβαση με το δήμο Κορινθίων προκειμένου να αναβαθμιστεί ο περιβάλλων χώρος του δικαστικού μεγάρου. Έτσι ώστε και το ιστορικής σημασία κτίριο να αναδειχτεί, αλλά και να αποκτήσει το κύρος που απαιτείται να έχει ένα κτίριο όπου απονέμεται η Δικαιοσύνη», είπε ο κ. Μπούγας.

Νωρίτερα, το ίδιο είχε επισημάνει και η Γεωργία Στριμενοπούλου, η οποία απευθυνόμενη στον υφυπουργό κατά την ιδιαίτερη συνάντησή τους, ανέφερε πως «η σημερινή εικόνα δεν αντανακλά αρνητικά μόνο στην πόλη και τον δήμο, αλλά και στην ίδια την πολιτεία, που ασφαλώς δεν θέλει να βλέπει ακίνητα που εκπροσωπούν θεσμούς, όπως η Δικαιοσύνη, να είναι σε αυτή την κατάσταση».

Ο κ. Μπούγας εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από την μελέτη και τα σχέδια ανάπλασης που παρουσίασαν η κυρία Στριμενοπούλου και ο κ. Μανωλάκης. Αυτά προβλέπουν την ολιστική ανάπλαση της πλατείας του Δικαστικού Μεγάρου, με περισσότερο πράσινο, αστικό εξοπλισμό και φωτισμό όλου του κτιρίου με σύγχρονες προδιαγραφές.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
riviera banner
newsletter banner anagnostis