banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Αργολίδα: Οι επενδύσεις που αλλάζουν το τουριστικό τοπίο

Από την Ερμιόνη μέχρι την Πετροθάλασσα, η Ερμιονίδα προσελκύει επενδύσεις εκατομμυρίων, αναβαθμίζοντας το τουριστικό προφίλ της περιοχής με νέα πολυτελή συγκροτήματα.
six senses Πόρτο Χέλι

Η Αργολίδα, μια από τις πιο γραφικές περιοχές της Πελοποννήσου, βρίσκεται στο επίκεντρο μεγάλων τουριστικών επενδύσεων που υπόσχονται να αναβαθμίσουν ριζικά το τουριστικό της προφίλ.

Με επίκεντρο την ταχεία αναπτυσσόμενη Ερμιονίδα, νέα πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα ετοιμάζονται να ανοίξουν τις πύλες τους σε λίγο καιρό, ενισχύοντας κι’ άλλο το τουριστικό τοπίο της περιοχής.

Hydra’s Art Residencies

Με τη νέα έγκριση για χορήγηση κινήτρων, η Plepi Land Development αναλαμβάνει το φιλόδοξο project “Hydra’s Art Residencies” στην Ερμιόνη, με συνολικό προϋπολογισμό 119 εκατομμύρια ευρώ.

Η νέα αυτή επένδυση προγραμματίζεται να δημιουργήσει ένα πρότυπο θεματικό τουριστικό συγκρότημα με αειφορικές προδιαγραφές. Το συγκρότημα θα περιλαμβάνει πολυτελές ξενοδοχείο 164 δωματίων, συνεδριακό κέντρο 250 θέσεων, καθώς και δύο ζώνες παραθεριστικών κατοικιών με συνολικά 229 βίλες. Επιπλέον, προβλέπεται η κατασκευή μαρίνας 40 θέσεων, καθιστώντας το σημείο πόλο έλξης για επισκέπτες υψηλού εισοδήματος.

Six Senses

Παράλληλα, το brand “Six Senses” αναμένεται να κάνει την είσοδό του στην Πελοπόννησο με ένα πεντάστερο συγκρότημα στην Αργολίδα, στην περιοχή “Κουβέρτα-Περλέ-Μπουρλότο” του Δήμου Ερμιονίδας.

Το project, αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ, θα περιλαμβάνει 60 δωμάτια, σουίτες με ιδιωτικές πισίνες, και 10 επώνυμες κατοικίες, οι οποίες θα διατεθούν προς πώληση. Το συγκρότημα θα είναι πλήρως εξοπλισμένο με εστιατόρια, μπαρ, και ειδικές υποδομές για θαλάσσια σπορ, ενώ στόχος είναι να ολοκληρωθεί το 2026.

Το project του Σεΐχη στην Πετροθάλασσα

Η Αργολίδα όμως δεν σταματά εδώ. Ένα ακόμη φιλόδοξο project βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πετροθάλασσα, όπου ο Σεΐχης του Άμπου Ντάμπι, Tahnoon bin Zayed Al Nahyan, προωθεί μια σύνθετη τουριστική επένδυση άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Η επένδυση αυτή περιλαμβάνει την κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχείου και επιπλωμένων κατοικιών, με συνολική δυναμικότητα 388 κλινών, μαζί με τουριστική λιμενική εγκατάσταση για σκάφη.

Ελκυστικός προορισμός

Η Ερμιονίδα φαίνεται να προσελκύει το ενδιαφέρον μεγάλων επενδυτών, καθώς η γεωγραφική της θέση και η φυσική της ομορφιά την καθιστούν ιδανικό προορισμό.

Οι νέες αυτές επενδύσεις, με έμφαση στην αειφορία και την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά την τοπική οικονομία και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, καθιστώντας την περιοχή έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς της χώρας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
riviera banner
newsletter banner anagnostis