banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Αντίστροφη μέτρηση για τη 10η Λευκή Νύχτα στην Καλαμάτα

Τα καταστήματα της πόλης θα λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο από τις 20:00 του Σαββάτου 31 Αυγούστου έως τις 02:00 τα ξημερώματα της Κυριακής 1 Σεπτεμβρίου
leuki nyxta kalamata 2024

Λίγα 24ωρα απομένουν για την 10η Λευκή Νύχτα, τη μεγάλη εμπορική γιορτή της Καλαμάτας. Για ακόμα μια χρονιά, Δήμος Καλαμάτας και Κ.Ε. Φάρις έχουν ετοιμάσει ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ εκπτώσεις και προσφορές ειδικά για τη συγκεκριμένη βραδιά στα εμπορικά καταστήματα της πόλης υπόσχεται ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας.

Τα καταστήματα της πόλης θα λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο από τις 20:00 του Σαββάτου 31 Αυγούστου έως τις 02:00 τα ξημερώματα της Κυριακής 1 Σεπτεμβρίου, ώστε ο κόσμος που θα επισκεφτεί την πόλη να κάνει τις αγορές του και να διασκεδάσει.

  • ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ

Η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων θα γίνει από την παραμονή, Παρασκευή 30 Αυγούστου, με έναν μουσικό περίπατο στις 8 το βράδυ, από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας που θα διασχίσει τα κεντρικά σημεία της πόλης, ξεκινώντας από το Ιστορικό Κέντρο, τον πεζόδρομο της Αριστομένους, την Σιδηροδρομικού Σταθμού, αλλά και την Αναγνωσταρά. Ένας κυκλικός μουσικός περίπατος που θα “αγκαλιάσει” το εμπορικό κέντρο της πόλης και ουσιαστικά προαναγγέλλει την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων.

Θα ακολουθήσει στις 20:30 παράσταση Θεάτρου Σκιών με τίτλο “Ο Καραγκιόζης και το μαγεμένο δέντρο”. Πρόκειται για μια διασκευή με οικολογική διάσταση της παράστασης του Θεάτρου Σκιών, με μηνύματα για την προστασία του δάσους και του περιβάλλοντος, που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Αξιοσημείωτο είναι ότι η παράσταση θα συνοδεύεται από ζωντανή μουσική!

  • ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ SPEAKEASIES’ SWING BAND

Το Σάββατο 31 Αυγούστου 2024 όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Καλαμάτα! Η μεγάλη εμπορική γιορτή ξεκινά με τους δρόμους ιστορικού και εμπορικού κέντρου να κλείνουν για τα οχήματα από τις 7 το απόγευμα, με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  που θα ισχύσουν για εκείνες τις ώρες και οι οποίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες. Η Καλαμάτα αναμένεται να υποδεχτεί πολύ κόσμο, που θα κάνουν ελεύθερα τις αγορές τους, απολαμβάνοντας παράλληλα και τις μουσικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί. Συγκεκριμένα, στις 9 το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία της πόλης συναυλία με τους Speakeasies’ Swing Band, που σε ρυθμούς swing και όχι μόνο, αναμένεται να διασκεδάσουν τον κόσμο.

  • ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ-ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ MINI BUS ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ

Το Σάββατο 31 Αυγούστου λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και του αποκλεισμού του κέντρου της πόλης από τα οχήματα, οι επισκέπτες θα μπορούν να σταθμεύουν τα οχήματά τους στα μεγάλα πάρκινγκ των καταστημάτων στη νέα είσοδο της πόλης (πάρκινγκ LIDL, METRO), αλλά και στο ΒΙΟ.ΠΑ., καθώς και στο βόρειο πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς. Από εκεί, με έκτακτα δρομολόγια θα μεταφέρονται με τα mini bus του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας, ανά 15′, στο κέντρο της πόλης, με τερματισμό την Νέδοντος και το ιστορικό Δημαρχείο. Ταυτόχρονα, και η νέα γραμμή Νο 9 του Αστικού ΚΤΕΛ θα μεταφέρει δωρεάν τον κόσμο, που θα παρκάρει τα οχήματά του στο βόρειο πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας και θα επιβιβάζεται στο mini  bus της νέας γραμμής του Αστικού με τερματισμό το ιστορικό Δημαρχείο της πόλης.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

abc
riviera banner
newsletter banner anagnostis