banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Βίντεο ντοκουμέντο: Μηχανοδηγός το ‘ριξε στο φαΐ στον Προαστιακό της Πάτρας

Αντιδράσεις και έρευνες από την Hellenic Train μετά τη δημοσίευση του βίντεο με τον μηχανοδηγό να τρώει σνίτσελ κατά τη διάρκεια του δρομολογίου από Πάτρα προς Ρίο

Ένα ανησυχητικό περιστατικό στον προαστιακό σιδηρόδρομο της Πάτρας, κατά το οποίο μηχανοδηγός εθεάθη να τρώει κατά τη διάρκεια της οδήγησης, έχει προκαλέσει αντιδράσεις και έχει οδηγήσει την Hellenic Train να ξεκινήσει έρευνες για το θέμα. Το βίντεο, που τραβήχτηκε από επιβάτη και παρουσιάστηκε στην εκπομπή “Live News” με τον Νίκο Ευαγγελάτο, δείχνει τον μηχανοδηγό να τρώει το γεύμα του, αδιαφορώντας για την ασφάλεια των επιβατών.

Στο βίντεο, ο μηχανοδηγός φαίνεται να τρώει σνίτσελ από αλουμινένιο σκεύος, χρησιμοποιώντας πλαστικό πιρούνι και μαχαίρι, ενώ οδηγεί το τρένο. Κατά τη διάρκεια του δρομολογίου από την Πάτρα στο Ρίο, διάρκειας περίπου 20 λεπτών, ο μηχανοδηγός δεν κοιτά συχνά έξω από το τζάμι, δημιουργώντας έντονη ανησυχία στους επιβάτες. Σε κάποιο σημείο του βίντεο, ο οδηγός αφήνει το πιρούνι για να βάλει λεμόνι στο φαγητό του, ενώ συνεχίζει την πορεία του τρένου.

Εκπληκτοι οι επιβάτες

Οι επιβάτες που παρακολούθησαν τη σκηνή, αντέδρασαν με έκπληξη και απογοήτευση. «Ο μηχανοδηγός πρέπει να έχει τα μάτια του στην πορεία, ειδικά όταν το τρένο περνά μέσα από κατοικημένες περιοχές με αφύλαχτες διαβάσεις», σχολίασε ένας επιβάτης, εκφράζοντας την αγωνία του για τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει αυτή η απερίσκεπτη συμπεριφορά.

Το περιστατικό έφερε αναμνήσεις από την τραγωδία των Τεμπών, που είχε συγκλονίσει τη χώρα πριν από ενάμιση χρόνο, με πολλούς να αναρωτιούνται αν τα τραγικά γεγονότα εκείνης της ημέρας έχουν πραγματικά γίνει μάθημα για τους εργαζόμενους στους ελληνικούς σιδηροδρόμους.

Τι λέει η Hellenic Train

Μετά τη δημοσίευση του βίντεο, η Hellenic Train προχώρησε σε επίσημη δήλωση, διαβεβαιώνοντας το κοινό ότι έχει ξεκινήσει έρευνες για το περιστατικό. «Λυπούμαστε βαθύτατα για την όποια αναστάτωση προκλήθηκε και θέλουμε να διαβεβαιώσουμε το κοινό ότι έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουμε παρόμοια περιστατικά στο μέλλον», ανέφερε η εταιρεία.

Σύμφωνα με την Hellenic Train, η ασφάλεια των επιβατών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και οι οδηγοί δεν επιτρέπεται να τρώνε κατά την οδήγηση. Το περιστατικό χαρακτηρίζεται ως μεμονωμένο, με την εταιρεία να δεσμεύεται για τη λήψη μέτρων ώστε να αποφευχθούν ανάλογες συμπεριφορές στο μέλλον.

Έντονος προβληματισμός

Παρά το γεγονός ότι το δρομολόγιο ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα ατύχημα, το περιστατικό άφησε πολλούς επιβάτες με έντονο προβληματισμό.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές, με την ελπίδα ότι θα δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις και θα ληφθούν μέτρα για να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων των επιβατών στο μέλλον.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

abc
riviera banner
newsletter banner anagnostis