banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Ναύπλιο: Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα για ακαθάριστα οικόπεδα

Ο Δήμος Ναυπλιέων δηλώνει πως εφαρμόζει το νόμο και αυτό θα συνεχίσει να κάνει
Καθαρισμός οικοπέδων

Στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου και με τη θερμοκρασία να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, αρκετά ακαθάριστα οικόπεδα ιδιωτών αποτελούν εστίες κινδύνου.

Παρά τις πολλές προειδοποιήσεις, των αρμοδίων προς τους κατόχους των ακαθαρίστων οικοπέδων, να επιληφθούν του θέματος της καθαριότητας και της δήλωσης τους στην ειδική πλατφόρμα, εν τούτοις δεν φάνηκε πως εισακούσθηκαν από όλους, με αποτέλεσμα μετά από αυτοψίες να επιβληθούν και τα πρώτα πρόστιμα από το δήμο Ναυπλιέων.

Όπως είναι ήδη γνωστό, εδώ και αρκετό καιρό οι αρμόδιοι έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου, ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων στην εκπλήρωση της υποχρέωσης καθαρισμού και συντήρησης καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, θα επιβληθούν ή καταλογισθούν  αντίστοιχα εξ ολοκλήρου στον/στους υπόχρεους από τον οικείο Δήμο: α. Πρόστιμο 50 λεπτών του ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, με ελάχιστο ποσό τα 200 ευρώ. Όμως, πλέον οι υπηρεσιακώς υπεύθυνοι είναι υποχρεωμένοι να επιβάλλουν πρόστιμα σε όλους τους ιδιοκτήτες οι οποίοι δεν συμμορφώθηκαν στην συγκεκριμένη Πυροσβεστική Διάταξη.

Ο Δήμος Ναυπλιέων δηλώνει πως εφαρμόζει το νόμο και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Οι υπηρεσιακώς υπεύθυνοι εργαζόμενοι και η Διοίκηση του Δήμου είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν τις κείμενες διατάξεις.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

abc
riviera banner
newsletter banner anagnostis