banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320
portoheli 2024 banner 728x90

Ασθενής στην Κυπαρισσία περιμένει διάγνωση που… χάθηκε στο δρόμο

Ο ασθενής μεταφέρθηκε από την Κυπαρισσία στην Καλαμάτα για μαγνητική τομογραφία και περιμένει ακόμα τη διάγνωσή του μέσω Χίου, 13 μέρες μετά την εξέταση.
Νοσοκομείο υγεία ορός

Σε ένα σοβαρό περιστατικό που αναδεικνύει τις ελλείψεις και τις δυσλειτουργίες του ΕΣΥ, πολίτης που βρισκόταν για διακοπές στην Κυπαρισσία, αντιμετώπισε μια απίστευτη ταλαιπωρία, καθώς η διάγνωσή του… χάθηκε στο δρόμο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην ραδιοφωνική εκπομπή «Ντάμα Σπαθί» με την Ελεονόρα Ορφανίδου και την Ελευθερία Κουμάντου στον Αθήνα 9.84, ο ασθενής εισήχθη στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας στις 7 Αυγούστου με σοβαρή φλεγμονή στη χολή. Ωστόσο, όταν οι γιατροί έκριναν αναγκαία τη διενέργεια μαγνητικής τομογραφίας, το νοσοκομείο δεν είχε τον κατάλληλο εξοπλισμό. Αυτό οδήγησε στη μεταφορά του ασθενούς στις 13 Αυγούστου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με ασθενοφόρο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εξέταση.

Τα προβλήματα, όμως, δεν σταμάτησαν εκεί. Αν και η μαγνητική τομογραφία έγινε στην Καλαμάτα, οι γιατροί ενημέρωσαν τον ασθενή ότι η διάγνωση θα σταλεί για αξιολόγηση στο Νοσοκομείο της Χίου, καθώς δεν υπήρχε εξειδικευμένος γιατρός για την περίπτωσή του στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Μετά από την εξέταση, ο ασθενής επέστρεψε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας για να συνεχίσει τη νοσηλεία του. Αν και πήρε εξιτήριο στις 20 Αυγούστου, η διάγνωση από τη Χίο δεν έχει αποσταλεί ακόμα. Οι γιατροί στην Κυπαρισσία ανέφεραν ότι η διάγνωση μπορεί να έχει χαθεί κατά τη μεταφορά και εάν δεν εντοπιστεί μέσα στην εβδομάδα, θα πρέπει να γίνει νέα εξέταση.

Το περιστατικό αυτό υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για αναβάθμιση των υποδομών και της λειτουργίας των νοσοκομείων σε όλη τη χώρα, καθώς και τη σημασία της άμεσης στελέχωσης με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

abc
riviera banner
newsletter banner anagnostis