banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320
portoheli 2024 banner 728x90

Αργολίδα: Αμπελουργοί σε απόγνωση

Άμεση στήριξη ζητούν οι αμπελουργοί της Αργολίδας λόγω εκτεταμένων ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα – Ερώτηση Ανδριανού σε Τσιάρα.

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Αργολίδα: Αμπελουργοί σε απόγνωση
Αμπέλια Κορινθία

Οι αμπελουργοί στην Αργολίδα βιώνουν μια από τις πιο δύσκολες περιόδους των τελευταίων ετών, καθώς οι παρατεταμένες ακραίες καιρικές συνθήκες – καύσωνας, ανομβρία και λειψυδρία – έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειές τους, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε απόγνωση.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Ανδριανός, έθεσε το ζήτημα στην Βουλή, καλώντας τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα, να λάβει άμεσα μέτρα για την ουσιαστική στήριξη των πληγέντων αμπελουργών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ανδριανός τόνισε ότι οι αμπελοκαλλιεργητές σε περιοχές όπως το Μαλανδρένι, το Γυμνό, η Σκοτεινή, η Αλέα και το Ηλιόκαστρο αντιμετωπίζουν εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, με την παραγωγή σταφυλιών να είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Η κατάσταση αυτή, όπως επισημαίνει, δεν είναι μόνο ένα γεωργικό ζήτημα, αλλά και ένα πρόβλημα οικονομικής επιβίωσης για τις τοπικές κοινωνίες, που μπορεί να οδηγήσει στην εγκατάλειψη της αμπελουργίας και του πρωτογενούς τομέα στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.

Ο Βουλευτής επεσήμανε ότι, όπως πληροφορείται από παραγωγούς, η ζημιά είναι τόσο εκτεταμένη που σε κάποιες περιοχές της Πελοποννήσου, οι παραγωγοί αφήνουν φυτά «μάρτυρες» για να διαπιστώσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες την πραγματική έκταση των ζημιών. Αυτή η πρακτική υποδεικνύει την κρισιμότητα της κατάστασης και την ανάγκη για άμεση κρατική παρέμβαση.

Ο κ. Ανδριανός κάλεσε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να απαντήσει σε επείγοντα ερωτήματα σχετικά με τις δράσεις που προτίθεται να λάβει για να στηρίξει τους αμπελουργούς της Αργολίδας. Το ζήτημα απαιτεί άμεση και ουσιαστική δράση, καθώς οι οικονομικές συνέπειες για τους αμπελουργούς και την τοπική οικονομία είναι δυνητικά καταστροφικές.

Η συζήτηση για τη στήριξη των αμπελουργών είναι πλέον επιτακτική, καθώς οι ακραίες καιρικές συνθήκες αποτελούν έναν αυξανόμενο κίνδυνο για την αγροτική παραγωγή σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η άμεση αντίδραση του κράτους είναι απαραίτητη για να προστατευθεί η αγροτική κληρονομιά της περιοχής και να διασφαλιστεί η συνέχιση της αμπελουργικής δραστηριότητας στην Αργολίδα.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis