banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320
portoheli 2024 banner 728x90

Η εξωτική παραλία της Λακωνίας για να κλείσει ιδανικά το καλοκαίρι

Η διάσημη παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο, με τα κρυστάλλινα νερά και την ψιλή άμμο, αποτελεί το απόλυτο καλοκαιρινό καταφύγιο για τους λάτρεις της θάλασσας.
Σίμος Ελαφόνησος

Η παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο, μία από τις πιο φημισμένες παραλίες της Ελλάδας, κερδίζει δικαιολογημένα τις καρδιές των επισκεπτών της κάθε καλοκαίρι. Η μοναδική της φυσική ομορφιά και η εξωτική ατμόσφαιρα την κατατάσσουν στις κορυφαίες επιλογές για διακοπές στη χώρα μας. Με ψιλή, λευκή άμμο και τιρκουάζ νερά που θυμίζουν Καραϊβική, η παραλία του Σίμου προσφέρει μία ανεπανάληπτη εμπειρία χαλάρωσης και απόλαυσης.

Βρίσκεται στη νότια πλευρά της Ελαφονήσου, σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από τον κύριο οικισμό του νησιού. Στην πραγματικότητα πρόκειται για δίδυμες παραλίες, του Σίμου (μικρή παραλία) και του Σαρακήνικου (μεγάλη παραλία ή Τσερατσίνικο για τους ντόπιους). Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο ενώ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες εκτελούνται δρομολόγια με καΐκι από το παλιό λιμάνι της Ελαφονήσου (Σκάλα).

Παραλία Σίμος Ελαφόνησος

Οι δύο αυτοί κόλποι ενώνονται δημιουργώντας μια απέραντη έκταση αμμολόφων και κέδρων, που προσδίδουν έναν εξωτικό χαρακτήρα στο τοπίο.

Εκτός από την απαράμιλλη ομορφιά της, η παραλία του Σίμου αποτελεί και έναν δημοφιλή προορισμό για κατασκηνωτές και λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Τα κρυστάλλινα νερά της είναι ιδανικά για κολύμπι και snorkeling, ενώ η άπλετη άμμος προσφέρει το τέλειο σκηνικό για ηλιοθεραπεία και ξεκούραση.

Βίντεο: DIVERSITY. GR

Η Ελαφόνησος, και ειδικότερα η παραλία του Σίμου, αποτελεί έναν προορισμό που δεν πρέπει να λείπει από τη λίστα κανενός ταξιδιώτη που επιθυμεί να ζήσει μια αυθεντική ελληνική εμπειρία σε ένα από τα πιο ειδυλλιακά τοπία της Μεσογείου.

Σχόλια

2 απαντήσεις

  1. Δημήτρης

    17 + 17 = 34 ευρώ πήγαινε και έλα το αυτοκίνητο, συν από 4 ευρώ το κάθε άτομο πήγαινε-ελα, δλδ μια 5 μέλη οικογένεια πρέπει να πληρώσει 54 ευρώ για πάει με το αμάξι στην Ελαφόνησο από την Πούντα που δεν είναι 10 λεπτά απόσταση με την παντόφλα. Συν το ότι αν δεν έχεις δικό σου εξοπλισμό (ομπρέλα, ψάθες κ.λ.π) το σετ ξαπλώστρες ομπρέλα στον Σίμο φέτος είχε 65 ευρώ. Ευχαριστώ δεν θα πάρω. Έκατσα στην Πούντα που είναι ακριβώς ίδια παραλία με ίδια μέρα και το ευχαριστηθήκαμε!

  2. Δημήτρης

    Μια 5 μελης οικογένεια χρειάζεται 54 ευρώ για να περάσει στην Ελαφόνησο και να επιστρέψει με το αυτοκίνητό της. Συν 55 ευρώ σετ ξαπλώστρες στην παραλία του Σίμου αν δεν έχετε εξοπλισμό. Καλύτερα στην Πούντα που είναι απέναντι με ίδια μέρα και ίδια ακριβώς παραλία. Ελπίζω να εγκριθεί το μνμ και να το περάσετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis