banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320
portoheli 2024 banner 728x90

Υγειονομικές βόμβες και κίνδυνος πυρκαγιάς στην Επίδαυρο

Καταγγελία από τη «Δημιουργική Συνεργασία Επιδαύρου» για την ανεξέλεγκτη συσσώρευση απορριμμάτων και εστιακών κινδύνων στη Δήμαινα.
Σκουπίδια Δήμαινα

Η δημοτική παράταξη «Δημιουργική Συνεργασία Επιδαύρου» εκφράζει έντονη ανησυχία για τις υγειονομικές βόμβες και τους κινδύνους πυρκαγιάς που έχουν προκύψει σε οικόπεδο στη Δήμαινα, λίγα μέτρα πριν την Ιερά Μονή Ταξιαρχών. Σύμφωνα με την παράταξη, στο συγκεκριμένο σημείο, το οποίο ανήκει στον Δήμο Επιδαύρου, έχει παρατηρηθεί μακροχρόνια συσσώρευση απορριμμάτων, συμπεριλαμβανομένων ογκωδών αντικειμένων όπως ένα εγκαταλελειμμένο ψυγείο.

Η εικόνα αυτή, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης, προσβάλλει την αισθητική και την δημόσια υγεία της περιοχής, υπογραμμίζοντας την αδράνεια της δημοτικής αρχής. Η παράταξη καλεί τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας να λάβει άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση του χώρου, καθώς τέτοιες καταστάσεις αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων και αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πρόκειται, ωστόσο, για ένα πρόβλημα που δεν περιορίζεται μόνο στην κοινότητα Δημαίνης, καθώς η παράταξη επισημαίνει ότι παρόμοιες εστίες κινδύνου υπάρχουν και σε άλλα σημεία του Δήμου Επιδαύρου.

Η «Δημιουργική Συνεργασία» τονίζει ότι η απομάκρυνση των απορριμμάτων και η διασφάλιση της καθαριότητας πρέπει να είναι κορυφαία προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή, ώστε να προληφθούν επικίνδυνες καταστάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες πυρκαγιές και υγειονομικά προβλήματα.

Σκουπίδια Δήμαινα
Σκουπίδια Δήμαινα

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis