banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320
portoheli 2024 banner 728x90

Μια ξεχωριστή περιήγηση στο Ραπτόπουλο Μεσσηνίας

Εντυπωσίασε η εξόρμηση στο Ραπτόπουλο Τριφυλίας που πραγματοποιήσαν «Τα Γεράκια».
raptopoulo messinias (1)

Σύναξη και εξόρμηση στο Ραπτόπουλο Τριφυλίας περιελάβανε η πρόσφατη δράση της Κυριακής της πεζοπορικής βιωματικής ομάδας «Τα Γεράκια».

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο Παλαιό Ελαιοτριβείο του χωριού που έχει «μεταμορφωθεί» σε επισκέψιμο Λαογραφικό Μουσείο.

Το πανέμορφο χωριό με τους φιλόξενους κατοίκους, το γραφικό καφενείο και το φυσικό ανάγλυφο μάγεψε τους περιηγητές που έδωσαν ζωή στο χωριό.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Ραπτοπουλαίων Αναστάσιος Γυφτάκης ξενάγησε στο χωριό τους επισκέπτες, μίλησε για την ιστορία του χωριού και παρουσίασε τα εκθέματα του Λαογραφικού Μουσείου του χωριού που είναι επισκέψιμο όλο το χρόνο και περιέχει αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι κατά το παρελθόν στην καθημερινότητα τους.

Στο τέλος της περιήγησης προσφέρθηκαν εδέσματα και φιλέματα στου επισκέπτες. Να σημειωθεί πως το χωριό, οι κάτοικοι του, η αρχιτεκτονική και η ξενάγηση εντυπωσίασαν όσους συμμετείχαν στην εξόρμηση, οι οποίοι συμμετέχοντες ήταν από διάφορα μέρη της Μεσσηνίας.

Στόχος της ομάδας «Τα Γεράκια» παραμένει η ανάδειξη και η αναγέννηση της υπαίθρου μέσα από δράσεις αλλά και αφιερώματα διαδικτυακά.

Το Ραπτόπουλο αποτελεί ένα πολύ όμορφο χωριό άριστο δείγμα της γοητείας των Κοντοβουνίων.

raptopoulo messinias (6)

Συντονιστές της δράσης ήταν ο Γιώργος Σταθόπουλος, ο Σταύρος Τουφεξής (φωτογράφος άγριας ζωής και της ομάδας) και ο Γιάννης Λάσκαρης.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis