banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320
portoheli 2024 banner 728x90

Κορινθία: Πεδίο τρόμου για Γερμανούς τουρίστες – Θρασύτατη ληστεία on camera

Οι Γερμανοί έπεσαν θύματα βίαιης ληστείας από τέσσερις Ρομά στη Ξυλοκέριζα Κορινθίας. Οι δράστες άρπαξαν 2.400 ευρώ και προκάλεσαν ζημιές στο όχημα τους.
Ληστεία

Σε εφιάλτη μετατράπηκαν οι διακοπές μιας οικογένειας Γερμανών στην Κορινθία, όταν τα ξημερώματα της Δευτέρας έπεσαν θύματα βίαιης ληστείας μέσα στο ίδιο τους το σπίτι στη Ξυλοκέριζα. Το περιστατικό, που σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις τέσσερις τα ξημερώματα, άφησε την οικογένεια σοκαρισμένη, καθώς τουλάχιστον τέσσερις Ρομά εισέβαλαν βίαια στην κατοικία τους.

Οι δράστες, οπλισμένοι με φτυάρια και τσουγκράνες, έσπασαν τα παράθυρα και απείλησαν τα μέλη της οικογένειας, απαιτώντας χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα. Παρά τον τρόμο που ένιωσαν, ο 46χρονος πατέρας και τα ανήλικα παιδιά του κατάφεραν να καταγράψουν την επίθεση με τα κινητά τους τηλέφωνα. Το υλικό αυτό αποδείχθηκε κρίσιμο για την ταυτοποίηση των δραστών, καθώς παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες ήταν τέσσερα άτομα, ηλικίας 15 έως 44 ετών. Ήδη έχει συλληφθεί ο 44χρονος, ενώ οι υπόλοιποι τρεις (ένας 19χρονος, ένας 17χρονος και ένας 15χρονος) αναζητούνται από τις αρχές. Η ομάδα των ληστών άρπαξε 2.400 ευρώ από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, ενώ προκάλεσε ζημιές και στο όχημά του.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει για το περιστατικό:

«Συνελήφθη, σήμερα (19.8.2024) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του δήμου Κορινθίων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου 44χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, η οποία περιλαμβάνει ακόμη τρία άτομα, τα οποία αναζητούνται.

Ειδικότερα, σήμερα (19.8.2024) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του δήμου Κορινθίων, ανωτέρω 44χρονος δράστης μαζί με τους 3 συνεργούς του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, διέρρηξαν είσοδο και εισήλθαν σε οικία αλλοδαπού, όπου με την απειλή βίας ανάγκασαν αυτόν να τους παραδώσει χρηματικό ποσό και παιχνιδομηχανή.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα και διενεργηθείσα προανάκριση, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συλλογής στοιχείων, επετεύχθη η ταυτοποίηση των δραστών, ενώ στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 44χρονος.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου».

Η τοπική κοινωνία είναι αναστατωμένη, ενώ οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων δραστών.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis