banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320
portoheli 2024 banner 728x90

Δίδυμα: Τίμησαν τον ήρωα της ΕΛΔΥΚ Κωνσταντίνο Μπροδήμα

Η Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα
Η Εκδήλωση Τιμής & Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. Κωνσταντίνο Δ. Μπροδήμα

Στην προτομή του Κωνσταντίνου Δ. Μπροδήμα στον αύλειο χώρο του Ιερού ναού Αγίου Νικολάου της Δημοτικής Κοινότητας Διδύμων του Δήμου Ερμιονίδας, τελέστηκε την Παρασκευή 16 Αυγούστου, η Επιμνημόσυνη Δέηση του πεσόντα ήρωα συνδημότη μας στην μαρτυρική Κύπρο κατά την τουρκική εισβολή του 1974.

Ο Κωνσταντίνος Μπροδήμας του Δημητρίου και της Δήμητρας το γένος Μπουγιούρα, γεννήθηκε στα Δίδυμα στις 9 Απριλίου 1952 από οικογένεια κτηνοτρόφων.

Για 43 ολόκληρα χρόνια, ο Κωνσταντίνος Μπροδήμας, ήταν αγνοούμενος. Τα λείψανά του βρέθηκαν το έτος 2017 και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA.

Η Εκδήλωση Τιμής & Μνήμης άρχισε με την Επιμνημόσυνη Δέηση από τον Πανοσιολογιότατο, π. Κοσμά Κωνσταντινίδη και εν συνεχεία μίλησαν για το χρονικό των γεγονότων ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, ο αδελφός του ήρωα, κ. Αναστάσιος Μπροδήμας και ο Εκπρόσωπος και Αγωνιστής της ΕΛ.ΔΥ.Κ., κ. Αναστάσιος Χουρσαλάς.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας, κ. Ιωάννη Γεωργόπουλο, την οικογένεια του εκλιπόντος Ήρωα, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Διδύμων, κ. Κωνσταντίνο Μπουγιούρα, τον Ανθυποπλοίαρχο του Λιμενικού Σώματος, κ. Διονύσιο – Γεώργιο Στρατηγάκη και τον Εκπρόσωπο της ΕΛ.ΔΥ.Κ., κ. Αναστάσιο Χουρσαλά.

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος εις μνήμην όλων των ηρώων της ΕΛ.ΔΥ.Κ.

Η Εκδήλωση έκλεισε με μικρή δεξίωση που παρέθεσαν ευγενικά στον χώρο  ο Δήμος Ερμιονίδας και η Οικογένεια Μπροδήμα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Εμριονίδας, κα Ε. Γκαμίλη, η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού & Αλληλεγγύης, κα Μ. Στάπα, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Κρανιδίου, κ. Γ. Πιτσάς, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Δ. Κουτούβαλης, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ, κ. Α. Μπίμπας, η Δημοτική Σύμβουλος, κα Τ. Αντωνοπούλου, οι Επικεφαλής των Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης κκ Ι. Μαργέτας και Α. Λάμπρου, η Κοινοτική Σύμβουλος, κα Α. Μπάρδη, ο συναγωνιστής του στην ΕΛ.ΔΥ.Κ., κ. Γ. Σαλογιάννης, καθώς και συγγενείς και συνδημότες του πεσόντα Ήρωα.

Τελετάρχης της Εκδήλωσης Τιμής & Μνήμης ήταν ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για τη Δημοτική Κοινότητα Διδύμων, κ. Σπύρος Αντουλινάκης.

Τον συντονισμό της παρουσίασης είχε η φιλόλογος, κα Ιωάννα Σαράντου – Παναγιώτου.

Η Δημοτική Αρχή, αναγνωρίζοντας το ιστορικό χρέος και το μέγεθος της κληρονομιάς που άφησε η αυτοθυσία των γενναίων στο πεδίο της μάχης, έχει την ευθύνη και την υποχρέωση να κρατήσει άσβεστη τη μνήμη του Κωνσταντίνου Μπροδήμα.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis