banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320
portoheli 2024 banner 728x90

Αργολίδα: Τα Κιανά 2024 κλείνουν με μουσικοχορευτική παράσταση

«Χορεύουμε ΑΜΟΛΥΤΑ κι ΑΓΚΑΛΙΑΣΤΑ και για τη Χαρά και για τον Χάροντα»
kiana

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κίου ολοκληρώνει τις φετινές εκδηλώσεις των ΚΙΑΝΩΝ 2024 την Παρασκευή στις 23 Αυγούστου στις 8.30, στην πλατεία της Νέας Κίου, με τη Μουσικοχορευτική Παράσταση του Χορευτικού Εργαστηρίου του Συλλόγου, που έχει τον τίτλο «Χορεύουμε ΑΜΟΛΥΤΑ κι ΑΓΚΑΛΙΑΣΤΑ και για τη Χαρά και για τον Χάροντα».

Θα παρουσιαστούν χοροί από την Ορεινή Σερρών, το Σουφλί Έβρου, την Ήπειρο, την Κέρκυρα και τη Τζιά από όλα τα τμήματα του Χορευτικού Εργαστηρίου.

Η παράσταση βασίζεται σε ιστορίες γυναικών που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας ενός βίαιου συζύγου ενός αδερφού ή ενός ατελέσφορου έρωτα και σε ιστορίες που μεταφέρθηκαν μέσα από το δημοτικό τραγούδι, έγιναν βήματα και ανακατεύθηκαν με χαρούμενα γεγονότα για να μεταφερθούν ως τις μέρες μας αυτούσια στο δικό μας χοροστάσι.

Την παράσταση επιμελείται ενδυματολογικά το Εργαστήρι Παραδοσιακής Φορεσιάς ενώ μουσικά πλαισιώνεται από την παραδοσιακή ορχήστρα του Κωνσταντίνου Κοπανιτσάνου με τον ίδιο στο κλαρίνο και στις  φλογέρες, τον Σωτήρη Μαργώνη στο βιολί, τον Πέτρο Ανδρουτσόπουλο στο λαούτο και στο τραγούδι, τον Πέτρο Μήτσου στην γκάιντα και την τσαμπούνα και τον Νεκτάριο Πάλμο στα κρουστά .

Την καλλιτεχνική επιμέλεια, την ευθύνη της διδασκαλίας των χορών, και την επιμέλεια των κειμένων έχει η χοροδιδάσκαλος Θεώνη Κωτσιοπούλου.

Τα βίντεο της παρουσίασης επιμελήθηκε ο Δημήτρης Κορολής ενώ την κάλυψη του ήχου και του φωτισμού θα επιμεληθεί ο Κώστας Ηλιόπουλος.

kiana

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis