banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320
portoheli 2024 banner 728x90

Θλίψη στο Ναύπλιο για τον θάνατο της Στέλλας Δερνίκου

Αγωνίστρια σε όλη τη ζωή της, ενεργή στο πολιτικό, συνδικαλιστικό κοινωνικό και πολιτιστικό στίβο.
Πένθος

Έφυγε από τη ζωή η Στέλλα Δερνίκου, σκορπώντας θλίψη σε συγγενείς και φίλους στο Ναύπλιο. Είχε εργαστεί στη βιομηχανία «Κύκνος» όταν ακόμα αυτή έδρευε στην πόλη του Ναυπλίου. Αγωνίστρια σε όλη τη ζωή της, ενεργή στο πολιτικό, συνδικαλιστικό κοινωνικό και πολιτιστικό στίβο.

Η κηδεία της θα γίνει τη Παρασκευή 16 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, στον ιερό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, στον Συνοικισμό Ναυπλίου, όπου και διέμενε η εκλιπούσα.

Όπως έγραψε ο Τόλης Κοΐνης:

«Καλό ταξίδι Στέλλα.

Τη συνάντησα πριν από 40 χρόνια. Τότε Στέλλα Γεωργούση. Υπάλληλος στον Κύκνο, με θάρρος για συνδικαλιστική έκφραση, σε μια εποχή που η σκιά της συγκεκριμένης εργοδοσίας έπεφτε βαριά σε όλη την πόλη μας.

Είχε την τύχη να συμπορευθεί με έναν υπέροχο άνθρωπο τον Γιώργο Δερνίκο και να αποκτήσουν μια θυγατέρα. Η Στέλλα Δερνίκου και μετά τον πρόωρο θάνατο του άντρα της, τίμησε την μνήμη του και ήταν πάντοτε μπροστά στους αγώνες (πολλές φορές πιο μπροστά από όλους μας)…

Από τους λίγους πολιτικολογούντες της περιοχή μας που διατηρούσε μια δυνατή ταξική συνείδηση. Η γειτονιά της, ο Συνοικισμός, έχασε μια δυναμική κυρία που στεκόταν αρωγός σε όλα τα προβλήματα. Οι φίλοι της και σύντροφοί της χάσαμε μια δυναμική αγωνίστρια. Η μνήμη της θα είναι αιώνια.

Σε κάθε μελλοντική συγκέντρωση, θα νοιώθουμε πως είναι μαζί μας. Τα συλλυπητήριά μας στην κόρη της και την οικογένειά της».

Τελευταίο αντίο και από τον Μπάμπη Αντωνιάδη, ο οποίος έγραψε:

«Ένα ένα τα κομμάτια του πάζλ της πολιτικοποιημένης εφηβικής μου ηλικίας χάνονται. Μέσα σε λίγες μέρες πρώτα ο Σπήλιος και τώρα η Στέλλα.

Αντιγραφώ και συνυπογράφω την ανάρτηση της Χρυσάνθης. ΄

“Έφυγε από τη ζωή, ένας υπέροχος άνθρωπος, η Στέλλα Δερνίκου. Εξαιρετική σύζυγος, μητέρα και γιαγιά. Αγωνίστρια σε όλη τη ζωή της. Ενεργή στο πολιτικό, συνδικαλιστικό κοινωνικό και πολιτιστικό στίβο. Ακέραιος χαρακτήρας, ασυμβίβαστη, πραγματική μαχήτρια. Αγαπημένη φίλη μου Στέλλα, καλό σου ταξίδι, θα σε θυμάμαι με αγάπη. Καλή αντάμωση με τον αγαπημένο σου σύντροφο Γιώργο και πολλούς άλλους. Τα συλλυπητήρια μου στην υπέροχη οικογένεια σου”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis