banner home design 800x400
banner home design 1170 x 320

Πλάκα Δρεπάνου: Η αστυνομία ξηλώνει τις …φυτεμένες ομπρέλες

Ανατέθηκε στον δήμο Ναυπλιέων η αποκατάσταση της παραλίας
Ομπρέλες στην Πλάκα Δρεπάνου

Ξηλώνονται οι πακτωμένες στην άμμο ομπρέλες στην παραλία Πλάκα Δρεπάνου, κοντά στο Ναύπλιο, με εντολή της αστυνομίας. Το προηγούμενο διάστημα σε μεγάλη έκταση της ακτής από αγνώστους είχαν φυτευτεί ομπρέλες στην άμμο οι οποίες έμεναν μόνιμα και δεν απομακρύνονταν όταν έφευγαν οι λουόμενοι, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν καταγγελίες από άλλους λουόμενους οι οποίοι δεν έβρισκαν χώρο για να ξαπλώσουν και να κάνουν το μπάνιο τους.

Την Τρίτη εμφανίστηκε η αστυνομία στην δημοφιλή παραλία και άρχισε να απομακρύνει κάποιες από τις ομπρέλες. Μάλιστα δόθηκε εντολή στον δήμο Ναυπλίου να απομακρύνει και τις υπόλοιπες, ώστε η πρόσβαση στην παραλία να μείνει ελεύθερη για όποιον θέλει να κάνει ανενόχλητος το μπάνιο του ειδικά αυτές τις ημέρες που υπάρχει πολύς κόσμος στην συγκεκριμένη περιοχή. Σήμερα το πρωί συνεργεία του δήμου απομάκρυναν και τις υπόλοιπες.

Ομπρέλες στην Πλάκα Δρεπάνου

Αστυνομία και δήμος μάζεψαν τις ομπρέλες

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Καθαριότητας του δήμου Ναυπλιέων Ντίνα Καραγιάννη, δόθηκε εντολή από την αστυνομία και την Κτηματική Υπηρεσία να απομακρύνει ο δήμος τις ομπρέλες.

Εντωμεταξύ, δεν έλλειψαν και διαμαρτυρίες από ορισμένους παραθεριστές που είχαν τοποθετήσει ομπρέλες, οι οποίοι όντως χρησιμοποιούσαν τις ομπρέλες κάθε πρωί κατά την παραμονή τους στην Πλάκα Δρεπάνου, όμως για λόγους ευκολίας δεν τις απομάκρυναν όταν έφευγαν από την παραλία.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Ναυπλιέων επιβεβαιώνει την απομάκρυνσης των ομπρελών, οι οποίες μεταφέρθηκαν σε αποθήκη του δήμου. Αναφέρει ο δήμος: «Σχετικά με την απομάκρυνση από τις παραλίες αντικειμένων όπως: βάσεις ομπρελών, ομπρέλες, καθίσματα, ξαπλώστρες κλπ, σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Ναυπλιέων προχώρησε στην ενέργεια αυτή με συνεργεία του ύστερα από έγγραφα που ζητούσαν την απομάκρυνσή τους από την Ελληνική Αστυνομία (αρ. πρωτ.:7398/ 24/ 1649475) καθώς και από την Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών Κτηματικής Υπηρεσίας Αργολίδος (αρ. πρωτ.: 99221 ΕΞΕ 2024/ 02-08-2024). Επιπλέον ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 14 του Ν. 5092/ 2024, ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να απομακρύνει αυτά τα αντικείμενα φυλάσσοντάς τα σε δικές του εγκαταστάσεις. Οι πολίτες, των οποίων απομακρύνθηκαν τα αντικείμενα ιδιοκτησίας τους, μπορούν να τα παραλάβουν από την αποθήκη Κανελλόπουλου του Δήμου Ναυπλιέων η οποία βρίσκεται στην παραλιακή Ναυπλίου- Νέας Κίου στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, άνευ επιβολής προστίμου. τηλ. επικ.: 2752021761, ώρες παραλαβής: 08.00 έως 13.30 ημέρες παραλαβής: Δευτέρα έως και Σάββατο (εκτός αργιών)”.

Οι καταγγελίες για τις …μόνιμες ομπρέλες

Σύμφωνα με καταγγελίες λουομένων στα τέλη Ιουλίου, οι ομπρέλες φαίνεται να είχαν τοποθετηθεί μόνιμα και να μην αλλάζουν θέση, για διάστημα δύο μηνών, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα στους πολίτες να τοποθετήσουν τις δικές τους πετσέτες στην άμμο πόσο μάλλον να τοποθετήσουν προσωρινά τις δικές τους ομπρέλες για να προστατευθούν από τον ήλιο και να κάνουν το μπάνιο τους στη θάλασσα. Οι πακτωμένες ομπρέλες που είχαν τοποθετηθεί στην παραλία, είχαν περιορίσει σημαντικά τον ελεύθερο χώρο για τους επισκέπτες.

Η κατάσταση αυτή είχε προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στους λουόμενους, οι οποίοι ζητούσαν από τις αρμόδιες αρχές να λάβουν άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση της ελεύθερης πρόσβασης στην παραλία.

Οι ομπρέλες φαίνεται να είχαν τοποθετηθεί σταθερά, αφήνοντας ελάχιστο έως καθόλου χώρο για τους πολίτες να τοποθετήσουν τις δικές τους πετσέτες ή ομπρέλες.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis