banner home design 800x400
banner home design 1170 x 320

Πυρκαγιά στο πλοίο της γραμμής Σπέτσες – Κόστα

Εκδήλωση πυρκαγιάς στον χώρο της γέφυρας του πλοίου «Καπτάν Σταύρος» στο παλαιό λιμάνι των Σπετσών
Σπέτσες

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Σπετσών για την εκδήλωση πυρκαγιάς στον χώρο της γέφυρας του επιβατηγού-οχηματαγωγού-δρομολογιακού-ανοιχτού τύπου πλοίου «Καπτάν Σταύρος», το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στο παλαιό λιμάνι των Σπετσών. Το πλοίο εκτελεί τακτικά δρομολόγια στη γραμμή Σπέτσες-Κόστα Αργολίδας.

Με την άμεση ενημέρωση των αρχών, ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενώ ταυτόχρονα τέθηκαν σε ετοιμότητα τα υλικά και τα μέσα απορρύπανσης, σύμφωνα με το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης.

Στην περιοχή έφθασαν άμεσα ένα περιπολικό σκάφος και ένα περιπολικό όχημα του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Η πυρκαγιά τέθηκε τελικά υπό έλεγχο από το πλήρωμα του πλοίου με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Επίσης, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση από το περιστατικό.

Η Λιμενική Αρχή Σπετσών, η οποία διενεργεί την προανάκριση για το συμβάν, αποφάσισε την απαγόρευση του απόπλου του πλοίου μέχρι την πλήρη διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς και την αποκατάσταση της ασφάλειας του πλοίου.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis