banner home design 800x400
banner home design 1170 x 320

Ναύπλιο: Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών χωρίς Δήμο και Περιφέρεια

Μπηχτές από το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου
lakonia paradosiakoi xoroi

Μπηχτές κατά Δήμου Ναυπλιέων και Περιφέρειας Πελοποννήσου από το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου – Ερμιονίδας που οργάνωσε για άλλη μια φορά Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στο Ναύπλιο, αλλά χωρίς την οικονομική βοήθεια που προσδοκούσε από τους εν λόγω φορείς.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο:

«Όπως είναι γνωστό σε όλους τους πολίτες της περιοχής μας, αλλά και στους χιλιάδες επισκέπτες της όμορφης Πόλης μας το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου οργάνωσε για άλλη μια φορά το Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών από όλα τα σημεία της χώρας, με φημισμένα συγκροτήματα που διακρίνονται για την αυθεντική ερμηνεία και αναπαράσταση της χορευτικής δημοτικής μας παράδοσης.

Επειδή, βεβαίως, οι δαπάνες φιλοξενίας τόσων συγκροτημάτων με τους συνοδούς και χοροδιδασκάλους τους, υπερέβαινε τις οικονομικές δυνατότητες του Εργατικού Κέντρου, απευθυνθήκαμε στους Αυτοδιοικητικούς φορείς της περιοχής μας (Δήμο, Περιφέρεια, κλπ.) για να μας δώσουν χέρι βοηθείας.

Παρά όμως την εγνωσμένη από πολλά χρόνια του θεσμού οι φορείς μας εδήλωσαν αδυναμία παροχής και της παραμικρής συνδρομής, κάτι όμως που δεν ισχύει για άλλες εκδηλώσεις.

Έτσι απευθυνθήκαμε σε ορισμένους ευπατρίδες συμπολίτες οι οποίοι παρείχαν αμέσως με προθυμία και διαφάνεια την οικονομική βοήθεια, ώστε να ανταποκριθούμε στις μεγάλες δαπάνες μιας αξιοπρεπούς φιλοξενίας όλων των συγκροτημάτων ανά την Ελλάδα που ανταποκρίνονται αφιλοκερδώς στο κάλεσμα μας.

Το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου ευχαρίστησε τον κάθε χορηγό για την ευγενική του προσφορά με προσωπική επιστολή.

Με την παρούσα τους ευχαριστούμε και δημοσίως γιατί χωρίς την βοήθεια τους το Φεστιβάλ δεν θα σημείωνε αυτήν την πάνδημη-παλλαϊκή επιτυχία, αλλά ταυτοχρόνως εκφράζει και δημόσια και το παράπονο της Εργατικής Τάξης της περιοχής μας επειδή οι φορείς, κυρίως αυτοί της Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, αρνήθηκαν κάθε συνδρομή.

Παρά την έλλειψη βοήθειας των φορέων, οι ευγενείς χορηγοί – συμπολίτες μας και ο λαός της περιοχής μας έδωσε σε όλους μας το κουράγιο να συνεχίσουμε τον επιτυχημένο αυτό θεσμό αλλά και να βελτιώσουμε τις οργανωτικές μας υποδομές για το μέλλον».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis