banner home design 800x400
banner home design 1170 x 320

Η μεγαλύτερη γιορτή σύκου στον Πολύλοφο Μεσσηνίας

Ττην Κυριακή 18 Αυγούστου στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο η μεγαλύτερη και μακροβιότερη γιορτή τοπικού αγροτικού προϊόντος
Σύκο σύκα

Ο Πολύλοφος της Μεσσηνίας, το χωριό του σύκου, για 21 χρόνια διοργανώνει την μεγαλύτερη και μακροβιότερη γιορτή τοπικού αγροτικού προϊόντος την Κυριακή 18 Αυγούστου στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο.

Όπως αναφέρει η ΚΟΙΝΣΕΠ artgroup TRY1, “οι αγωνίες όλων μας είναι πολλές…..

… το μέλλον του τόπου

… η ανάγκη να ανταμώσουν οι άνθρωποι που ονειρεύονται τα χωριά μας ζωντανά…

… η λειψυδρία και οι προκλήσεις της κλιματικής κρίσης αλλά και το πείσμα οι νέοι μας

να μπουν στο κέντρο, να γίνουν ο ήλιος μας…

για το παρακάτω της ελληνικής αγροτικής οικονομίας!

Κανένας από αυτούς που οργάνωσαν την 1η γιορτή σύκου στον Πολύλοφο, δεν μπορούσε να φανταστεί την εξέλιξη αυτής της γιορτής 2 δεκαετίες μετά!

Έσπειραν όμως έναν καλό σπόρο…

Αντάμωσαν την ανάγκη των παραγωγών του σύκου, να αναδείξουν τον οικονομικό αλλά και τον κοινωνικό ρόλο μιας επιτυχημένης τοπικής αγροτικής παραγωγής.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Πολυλόφου Μεσσηνίας… φροντίζει όλα αυτά τα χρόνια, με την δράση του και τους πειραματισμούς του… να κρατά με συνέχεια και κέφι το ενδιαφέρον για το σύκο στο προσκήνιο.

Είναι ζωτικής σημασίας, η γιορτή αυτή να κρατήσει ανοιχτή και μετεξελίξιμη την ταυτότητα της, ώστε να δώσει έμφαση στην συμμετοχή των νέων και να συμβάλει ακόμα περισσότερο στην βιωσιμότητα της ευρύτερης περιοχής”.

Η ΚΟΙΝΣΕΠ artgroup TRY1 σε συνέργεια με τον Μορφωτικό Σύλλογο Πολύλοφου Μεσσηνίας, θα επιδιώξει να συνεχίσει την πολύχρονη συνεργασία με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους φορείς που υποστηρίζουν την τοπική οικονομία και την απασχόληση που δημιουργείτε γύρω από την καλλιέργεια του σύκου αλλά εμπλουτίζοντας και επικεντρώνοντας σε δράσεις που θα προετοιμάζουν τους παραγωγούς και την κοινωνία για τις αλλαγές που θα βρουν μπροστά τους στο μέλλον!

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis