banner home design 800x400
banner home design 1170 x 320

7 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό σχολικών μονάδων στην Πελοπόννησο

Πτωχός: “Η Περιφέρεια Πελοποννήσου επενδύει στο μέλλον των παιδιών μας”
Σχολείο έδρα

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, εκδόθηκε στο πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2021-2027» πρόσκληση που αφορά τη δημιουργία, επέκταση και εκσυγχρονισμό μονάδων πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με προϋπολογισμό 7.000.000 ευρώ και δικαιούχους τους Δήμους της Περιφέρειας. 

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου επενδύει στο μέλλον των παιδιών μας. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι μαθητές θα έχουν πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, ανεξαρτήτως προέλευσης ή δυνατοτήτων. Μέσω αυτής της πρόσκλησης, προωθούμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που στηρίζεται στην καινοτομία, την ισότητα και τον σεβασμό προς τον άνθρωπο», ανέφερε, σχετικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία στοχεύει στη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας, μέσω της προμήθειας σύγχρονου και κατάλληλου εξοπλισμού, αλλά και της υποστήριξης των παρακάτω προτεραιοτήτων:

  • Το «Νέο Αναβαθμισμένο Σχολείο»: Δημιουργία υποδομών που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές απαιτήσεις.
  • Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εκπαίδευσης: Ενίσχυση της χρήσης νέων τεχνολογιών στη μαθησιακή διαδικασία.
  • Η ισότιμη συμμετοχή όλων στην εκπαιδευτική διαδικασία: Διασφάλιση προσβασιμότητας και συμπερίληψης όλων των μαθητών, ανεξαρτήτως φυσικών ή κοινωνικών προκλήσεων.

Τα έργα που θα επιλεγούν θα βασίζονται στις ανάγκες που έχει προσδιορίσει το Υπουργείο Παιδείας και θα είναι πλήρως εναρμονισμένα με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στη συμμόρφωση με τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, καθώς και με την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2021-2030.

Σχόλια

2 απαντήσεις

  1. Φανταζομαι οτι στην εννοια “σύγχρονες εκπαιδευτικές απαιτήσεις” δεν θα περιληφθουν δωματια απο λαμαρινες

  2. Στην Αργολιδα τα περισσοτερα κτιρια των σχολειων ειναι σε αθλια κατασταση και μερικα απο αυτα απο την εποχη του Καποδιστρια! Ωραια τα μεγαλα λογια και τα πασαλημματα αλλα εαν θελετε να μιλατε για εκπαιδευση φτιαξτε καινουργια σχολεια.Εαν γινει ενας σεισμος σκεφτηκε κανενας σας τι θα γινει;Μαλλον θα βρουν καταφυγιο τα παιδια κατω απο καποιο lap top…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis