banner home design 800x400
banner home design 1170 x 320
portoheli 2024 banner 728x90

Δάρα Μεσσήνης: Πρότυπο ανάδειξης της σχολικής κληρονομιάς το δημοτικό σχολείο

Γράφει ο Γιάννης Λάσκαρης
daras

Το παλαιό σχολείο στον Δάρα του Δήμου Μεσσήνης αποτελεί την επιτομή της ανάδειξης και αξιοποίησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Πρόκειται για ένα σχολείο που με κόπο και πολύ αγάπη ανακαινίσθηκε και φιλοξενεί πλούσιες δράσεις ενώ παράλληλα είναι σημείο αναφοράς και κοιτίδα πολιτισμού.

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου ο Δάρας, Βασίλης Καπακλής  και τα μέλη του συλλόγου έχουν κάνει το θαύμα τους σε αυτό το χωριό. Φυσικά ο αγώνας τους συνεχίζεται και σήμερα το σχολείο αποτελεί πρότυπο ανάδειξης της σχολικής μας κληρονομιάς.

Παράλληλα είναι χώρος για υγειονομική περίθαλψη αφού έχει ανακαινισθεί αίθουσα για αγροτικό ιατρείο ενώ εδώ διεξάγονται και πολλές εκδηλώσεις. Ο προαύλιος χώρος τους θερινούς μήνες παίρνει μεγαλύτερη ζωή αφού προσφέρεται για δραστηριότητες των παιδιών καθώς προσφέρεται για αθλοπαιδιες ενώ φιλοξενεί ποικίλες δραστηριότητες όλο τον χρόνο.

Οι Αρχιτεκτονικές Διαδρομές  Μεσσήνης παρουσιάζουν φωτογραφικά ντοκουμέντα  (ομάδες κοινωνικής δικτύωσης στο ιντερνέτ)από τις επεμβάσεις που έχουν γίνει με στόχο να αποτελέσει κίνητρο για την αξιοποίηση και άλλων δημοτικών σχολείων που δε λειτουργούν στην επικράτεια της Μεσσηνίας. Σήμερα το σχολείο στον  Δάρα  συμμετέχει στην «αναγέννηση»  του χωριού καθώς δεν είναι ένα άδειο ή στοιχειωμένο κτίριο  όπως αυτά που συναντάμε στην ύπαιθρο της χώρας.

dara
sxoleio dara
dara ekdilosi

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis