banner home design 800x400
banner home design 1170 x 320
portoheli 2024 banner 728x90

Τρίπολη: Όαση με 60 δέρντρα, πολύ πράσινο και τρεχούμενο νερό η πλατεία Αγίας Βαρβάρας

Τζιούμης: Η πλατεία θα είναι η πιο όμορφη της πόλης
plateia agias varvaras tripoli

Όαση θα είναι η πλατεία της Αγίας Βαρβάρας με 60 δέντρα, πολύ πράσινο και τρεχούμενο νερό, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης την Τετάρτη 7 Αυγούστου το μεσημέρι, όπου εγκρίθηκε η πρώτη παράταση για το έργο της πλατείας της Αγίας Βαρβάρας στην Τρίπολη.

Με αφορμή την έγκριση του έργου, ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Παπαδημητρίου εξέφρασε την απορία του σχετικά με την εκτεταμένη χρήση τσιμέντου στην πλατεία, ρωτώντας αν πρόκειται για κάποια αρχιτεκτονική προσέγγιση. Ο κ. Κώστας Τζιούμης απάντησε ότι, μόλις ολοκληρωθεί, η πλατεία θα είναι η πιο όμορφη της πόλης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδημητρίου σημείωσε πως υπάρχει «έντονος προβληματισμός και απορία, με ποιο κριτήριο έγινε ο σχεδιασμός και έχουν πέσει τόσα τσιμέντα. Έχω προβληματιστεί πάρα πολύ. θέλετε να υπάρχει τόσο τσιμέντο ή υπάρχει μια φιλοσοφία των αρχιτεκτόνων; Αυτό όπως φαίνεται, είναι ένα τσιμεντένιο έκτρωμα». 

Ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης απάντησε τα εξής:

«Είναι μια μελέτη που εκπονήθηκε από τους αρχιτέκτονες του Δήμου, έχει πάρει όλες τις εγκρίσεις, μην βιάζεστε, καθήστε να ολοκληρωθεί. Κατά την προσωπική μου άποψη, νομίζω θα είναι η καλύτερη πλατεία του τόπου μας. Ήταν μια πλατεία που δεν λειτουργούσε. Δεν καθόταν εκεί άνθρωπος ποτέ, μέχρι να γίνει η παιδική χαρά. Είχε μόνο τσιμισίρια. Όταν ολοκληρωθεί, θα είναι η πιο όμορφη. Έπρεπε να σηκωθεί από το επίπεδο που ήταν, μπαίνουν δέντρα και πράσινο, εξήντα επιπλέον δέντρα, πολύ πράσινο και νερό τρεχούμενο. Θα είναι μια όαση». 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis