banner home design 800x400
banner home design 1170 x 320
portoheli 2024 banner 728x90

Καλαμάτα: Νέα εποχή στη διαχείριση λυματολάσπης

Εξελίσσονται οι εργασίες για την κατασκευή της Μονάδας Ηλιακής Ξήρανσης ιλύος ΕΕΛ Καλαμάτας
monada lymatolaspis kalamata

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την κατασκευή της Μονάδας Ηλιακής Ξήρανσης ιλύος ΕΕΛ Καλαμάτας. Το χώρο που εξελίσσονται οι εργασίες για την σημαντική αυτή υποδομή διαχείρισης της λυματολάσπης, πλησίον του Βιολογικού Καθαρισμού της Καλαμάτας, επισκέφτηκε σήμερα Τρίτη 6 Αυγούστου 2024 ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο και τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ Βασίλη Διαμαντόπουλο.

Υπήρξε ενημέρωση για την πορεία του έργου και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του, με τον Δήμαρχο να υπογραμμίζει την περιβαλλοντική σπουδαιότητά του, καθώς με την ολοκλήρωση των εν λόγω εγκαταστάσεων η ΔΕΥΑ Καλαμάτας θα μπορεί η ίδια να διαχειρίζεται με σύγχρονο τρόπο την παραγόμενη λυματολάσπη, εξοικονομώντας ταυτόχρονα και σημαντικά ποσά που σήμερα διατίθενται για τη μεταφορά και διαχείρισής της εκτός Καλαμάτας.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο με τίτλο: «Μονάδα Ηλιακής Ξήρανσης ιλύος ΕΕΛ Καλαμάτας» έχει προϋπολογισμό μελέτης που αγγίζει τα 8.000.000 €, ενώ ανάδοχος του έργου, που χρηματοδοτείται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, είναι η Κ/Ξ TEDRA – Τ.Ε.Σ. Α.Ε..

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis