banner home design 800x400
banner home design 1170 x 320
portoheli 2024 banner 728x90

Ναύπλιο: Πώς έσωσαν τον 64χρονο στην Αρβανιτιά

Τι λέει το Λιμενικό Σώμα για τη διάσωση του λουόμενου που κινδύνευε

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός ηλικιωμένου στην παραλία της Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο μετά από την επέμβαση ενός ναυαγοσώστη και του Λιμενικού.

Ο άνδρας είχε απομακρυνθεί αρκετά από την ακτή όταν ξαφνικά ένιωσε δυσφορία και χρειαζόταν άμεση βοήθεια. Αρχικά επενέβη ο ναυαγοσώστης της παραλίας ο οποίος εντόπισε τον λουόμενο και τον μετέφερε σε βραχώδες σημείο, ενώ στη συνέχεια ανέλαβαν το Λιμενικό και το ΕΚΑΒ.

Με το σκάφος του λιμενικού ο 64χρονος μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Ναυπλίου και από εκεί τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Ο άνδρας είχε τις αισθήσεις του καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής.

Όπως σημειώνει το Λιμενικό Σώμα:

«Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Ναυπλίου ότι ένας 64χρονος ημεδαπός έχρηζε άμεσα βοήθειας ενώ κολυμπούσε στην παραλία «Αρβανιτιά» Ναυπλίου.

Για το σημείο απέπλευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στελέχη της Λιμενικής Αρχής από ξηράς καθώς και ο ναυαγοσώστης της περιοχής, ο οποίος εντόπισε τον λουόμενο και τον μετέφερε σε βραχώδες σημείο πλησίον της ακτής.

Από εκεί, περισυλλέχθηκε από το περιπολικό σκάφος το οποίο τον μετέφερε στην στεριά και στη συνέχεια διακομίστηκε σε νοσηλευτική μονάδα του Ναυπλίου, για παροχή ιατρικής περίθαλψης».

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. ΝΙΚΟΣ ΛΕΙΜΟΝΗΣ

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ. ΕΓΩ ΕΝΤΟΠΙΣΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΡΒΑΝΙΤΙΑ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗΣ-ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ Κ.ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ. ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΑΝΕ 15 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ. ΟΤΑΝΗΡΘΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΛΕΠΤΑ ΗΡΘΕ Ο ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΑΣ ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 250 ΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΗΡΘΕ ΚΟΛΥΜΠΩΝΤΑΣ (ΒΑΛΤΕ ΕΝA JETSKI). ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: TO ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΣΚΗΣΗ-ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΧΕΙ Ή ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΣΚΑΦΟΣ TENDER(ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ), ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ Κ.ΓΙΑΝΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis