banner home design 800x400
banner home design 1170 x 320
portoheli 2024 banner 728x90

Μαθημένος στο έγκλημα ο 22χρονος που ρήμαζε περίπτερα στο Ναύπλιο

Ο νεαρός που πιάστηκε στο Περιστέρι, κατηγορείται για κλοπές περιπτέρων σε Ναύπλιο, Πύλο, και αλλού – Επίσης διώκεται για απόπειρες ανθρωποκτονίας
astynomia αστυνομία

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής συνέλαβε έναν 22χρονο άνδρα στο Περιστέρι, ο οποίος είχε γίνει ο εφιάλτης των περιπτεράδων σε Ναύπλιο, Πύλο, Καβάλα και άλλες περιοχές.

Ο νεαρός κατηγορείται για κλοπές σημαντικής αξίας και απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Κλοπές σε περίπτερα

Ο 22χρονος είχε γίνει γνωστός για τα συνεχόμενα χτυπήματα του σε περίπτερα, όπου άρπαζε ολόκληρες κούτες τσιγάρων, αξίας που έφτανε τα 10.000 ευρώ.

Σε βάρος του υπήρχαν ήδη διωκτικά έγγραφα για απόπειρες ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Απόπειρες ανθρωποκτονίας

Η πρώτη απόπειρα ανθρωποκτονίας σημειώθηκε στις 21 Αυγούστου 2022, στην πλατεία Αγίας Μαρίνας στο Περιστέρι.

Ο συλληφθείς, μαζί με την ομάδα του, ενεπλάκη σε συμπλοκή με άλλη ομάδα, τραυματίζοντας έναν 21χρονο άνδρα.

Μερικές ημέρες αργότερα, στις 26 Αυγούστου 2022, ο 22χρονος, εκτελώντας εντολές, έφτασε με συνεργό του στην οδό Ανακρέοντος και πυροβόλησε έναν 47χρονο άνδρα, χωρίς να τον τραυματίσει.

Οι Αρχές δεν έχουν αποκαλύψει τον ηθικό αυτουργό ούτε τα κίνητρα της επίθεσης.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.:

«Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής μεσημβρινές ώρες της 27-7-2024 και συνελήφθη στο Περιστέρι, 22χρονος αλλοδαπός, διωκόμενος με πλήθος διωκτικών εγγράφων για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της διακεκριμένης κλοπής και παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα ο 22χρονος πρώτες πρωινές ώρες της 21-8-2022, στην περιοχή του Περιστερίου τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο 21χρονο, ενώ την 26-8-2022 αφού αποβιβάστηκε από όχημα πυροβόλησε σε βάρος 47χρονου χωρίς να τον τραυματίσει και διέφυγε.

Επιπλέον, ο 22χρονος τουλάχιστον από το 2020 προέβαινε σε διακεκριμένες κλοπές σε διάφορες πόλεις της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, στοχοποιώντας κυρίως περίπτερα, από όπου αφαιρούσε καπνικά προϊόντα μεγάλης χρηματικής αξίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή».

Πλούσιο ποινικό παρελθόν

Ο 22χρονος διαθέτει πλούσιο ποινικό παρελθόν, καθώς από την εφηβεία του είχε απασχολήσει τις Αρχές για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Μάλιστα, είχε κρατηθεί και στις Φυλακές Αυλώνα.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis